Gotham Air is Uber voor helikopters

Gotham-Air
Uber kan heel handig zijn als je snel een taxi nodig hebt om naar het vliegveld te gaan, maar daar ontkom je de files niet mee. Voortaan kun je ook je eigen helikopter regelen via Gotham Air.

Het Amerikaanse Gotham Air lanceert vandaag een website die je een helikopter on-demand aanbiedt, die je van een helipad naar het vliegveld brengt in zes minuten tijd. De service werd vanmiddag in New York gelanceerd en heeft een gemiddelde prijs per vlucht van 219 dollar, of 193 euro. Voorlopig vertrekt de heli slechts vanaf één heliplatform, dus alle passagiers zullen daar eerst zelfstandig (of met de hulp van Uber?) naartoe moeten.

Gotham-Air-App

Speciale app
Via een speciale app kunnen gebruikers een helikopter bestellen voor minimaal vier en maximaal zes personen, die je vervolgens naar JFK of Newark Airport brengt. Hierbij is het dus ook mogelijk om bij een vlucht bij te springen waar nog een stoel vrij is. De app moet het mogelijk maken om op die manier alsnog tien minuten voor aankomst snel in de heli te stappen.

Mocht de weersomstandigheden dusdanig slecht zijn, dan zal er een Tesla geregeld worden om de passagiers op die manier naar het vliegveld te brengen. Hoe zo’n ritje met Gotham Air in zijn werk gaat laat Gizmodo zien in onderstaande video.

[gv data=”omnZ1Bzq6Cc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *