Goudvis bestuurt autootje [video]

Goudvis op wielen
Als je een goudvis hebt gehad, dan weet je dat het vrij 1-dimensionale karakters zijn. Rondje zwemmen, even naar de duiker kijken, hapje eten, nog een rondje doen. Toch dachten de jongens en meisjes van Studio Diip dat dit beter kon en gaven hun vis een set wielen.

Het principe is eigenlijk al oud. Voor hamsters kan je al jaren plastic ballen kopen waar het kleine knaagdier vervolgens mee door het huis kan begeven. Een goudvis is uiteraard iets beperkter, dus hebben ze de kom op een speelgoedauto gemonteerd. Daarboven hangt een camera die de bewegingen van het diertje registreert en het ding de juiste kant op stuurt via een Arduino. Denk Google’s zelfrijdende auto’s, maar dan met een goudvissenbrein.

Of de vis er wat van begrijpt is niet meteen duidelijk. Helaas is het filmpje te kort om te zien of de goudvis het voor elkaar krijgt om obstakels te ontwijken en zijn omgeving te ontdekken. Wel zijn wij benieuwd of dit concept niet doorgetrokken kan worden naar bijvoorbeeld een speelgoedheli, waarmee de vis eindelijk korte metten kan maken met de kat.

[gv data=”YbNmL6hSNKw”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *