‘Gran Turismo 7 komt in 2014 naar de PS4’

Auteur: , 3 Reacties
Gran Turismo 7

Althans, dat is wat Gran Turismo-bedenker Kazunori Yamauchi zegt. Zullen we, gezien zijn trackrecord over verschijningsdatums van spellen, het dan maar op ergens in 2015 houden?

Het kwam enigszins als een verassing dat Gran Turismo 6 niet werd bewaard voor de inmiddels gelanceerde Playstation 4, maar exclusief voor de PS3 wordt gemaakt. Aan de andere kant is deze keuze van spelontwikkelaar Polyphony Digital ook weer simpel uit te leggen, omdat er 80 miljoen PS3’s in omloop zijn en men al jaren aan het spel werkt.

Onlangs liet Polyphony Digital al weten dat ze geen haast hebben om Gran turismo 6 naar de Playstation 4 te brengen. Tegenover Top Gear laat Yamauchi weten waarom dat is: Gran turismo 7 zou in het gunstigste geval volgend jaar al moeten verschijnen voor de nieuwe gameconsole van Sony:

Yamauchi:

“We don’t want to take too long on Gran Turismo . Best-case scenario? Next year. In GT6 we really had to tune the software 100 per cent to maximise the PS3’s architecture, but of course the PS4’s hardware is much better, so I think the overall quality of the game across the board will be boosted when you come to play it”.

Samengevat: nog even geduld, PS4-gamers met petroleum in het bloed, GT7 komt volgend jaar. Of later.

Check ook deze tien dingen die je moet weten over de PS4.3 reacties

Volgens de Yamauchiaanse kalender is 2014 omgerekend naar ons kalender medio 2016 (na Christus). De deadline kan wel kloppen, er word immers gebruik gemaakt van het x86-architectuur.
Dat is toch wel een domper. Had mijn zinnen eigenlijk op ps4 gezet maar dat zou nu ook wel xbox kunnen worden.
GT7 komt in 2015 en bevat 200 premium auto’s welke net iets betere textures hebben dan op de ps3, de overige 1000 auto’s in de game zijn directe kopieen van GT3 en 4 waar verder geen zak aan is gedaan. Kort samen gevat, gt7 is eigenlijk GT6, maar dan met een ps4 logotje op de doos. Dan is het natuurlijk ook logisch dat je het spel in een jaar uit kan brengen, al gaat dat niet gebeuren want de sterren staan niet goed en de ps5 is al in ontwikkeling.
Wist je dan GT5 eigenlijk een launchtitel was voor de ps3? Grappenmakers daar bij poliphony. Ik was altijd een groot GT fan, maar GT5 was kut, en GT6 ga ik niet eens meer proberen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).