Gran Turismo 7 racet uiterlijk in 2016 naar PS4

Auteur: , 35 Reacties
Gran Turismo 7 in 2016 op PS4

Liefhebbers van de game Gran Turismo moeten nog even geduld hebben voordat de nieuwe versie in de winkel ligt.

Kazunori Yamauchi, het brein achter het populaire racespel, laat namelijk weten dat het nog zo’n twee jaar duurt voordat deel 7 uitkomt. Hij zei dat in een interview met GamesTM.

Gran Turismo 6 verscheen in december vorig jaar en is niet beschikbaar voor de Playstation 4. De ontwikkelaars liepen bij de vorige game tegen nogal wat beperkingen aan, maar de nieuwe console biedt gelukkig veel meer mogelijkheden. Yamauchi belooft dan ook dat Gran Turismo 7 alles heeft wat zijn team in het zesde deel niet kwijt kon.

Wat dat zal zijn wil hij helaas nog niet zeggen, maar Yamauchi belooft dat fans zich op kunnen maken voor een indrukwekkende game, die vooral beter moet passen bij de tijd waarin we leven. Gran Turismo moet in 2015 of 2016 in de winkels liggen.35 reacties

Gaat nergens over, deel 5 was zo’n enorme flop. 6 is een zielig excuus op deel 5 en maakt nog niks waar. Nee mijn vertrouwen in GT reeks is wel verdwenen.
@bassen: een flop? Ik heb met veel plezier gt5 en gt6 gespeeld. Ik denk dat ik ook niet de enigste ben die er zo over denkt
@slippie101: zijn allebij heel leuk
@bassen: 5 was prima, 6 was een tegenvaller.
@bassen: eens. 5 heeft wel de meest lame interface ever. By far.
@bassen: Helemaal mee eens, ik heb niet eens de moeite meer genomen GT6 te kopen nadat ik het een uurtje had gespeeld bij een vriend. Ooit was ik een die-hard GT fan, maar dat hebben ze met 5 en 6 compleet verpest.
Lang leven Project cars (wat ik overigens afgelopen weekend op FirstLook met de oculus rift heb kunnen proberen, de resolutie van de dev kit 2 is wat laag, maar de ervaring is er helemaal, wat is dat vet! oh en ook niet misselijk geworden)
@bassen: Net als bij NL elftal dat maakt ook niks klaar! Maar your right en 900 flauwe kul auto’s gebruik je niet eens. En let op GT7 wordt uitgesteld naar 2017!
@bassen: Ik kon wel janken toen ik in GT6 eindelijk Endurance Races kon gaan doen in “Super”-reeks. 24-uurs races zijn nu 24 minuten geworden… (-_-‘)
@bassen: gelukkig heb ik niet zo’n kut playstation. Ik hou het lekker bij de xbox en ForzaMotorsport! FTW
Kan haast niet wachten op de 2500 versies van de Nissan GT-R…
Wat minder stofzuigers en wat meer daadwerkelijke feedback uit de auto’s en dan zit het wel snor
Ik vind gran turismo tegen vallen, heb eens forza 5 gespeeld en dit was in vele opzichten beter. Is er toevallig iemand die voor de ps4 een goede race game weet?
@nvercouteren: Project CARS. Komt op 21 november 2014 uit.*Dat je tegenwoordig jaartallen expliciet moet vermelden bij videogames is wel belachelijk*
Schandalig eigenlijk. Ik begrijp dat ze de perfectie van GT4 nastreven, maar dit is overdreven. Het wachten op GT5 duurde te lang, en het was geen overtuigende game en persoonlijk vond ik 6 ook niet denderend. Ik ben bij GT5 ook Forza gaan spelen, en ook die game is niet perfect, maar meer in balans. En ze komen elk jaar gewoon met een nieuwe game met alle relevante auto’s. De nadruk ligt bij GT nog altijd te veel op de modellen van GT4 en Japanse auto’s.
2016, dan zit ik waarschijnlijk al aan Forza motorsport 6 of Horizon 3. Wat een lachertje is GranTurismo geworden zeg.
@quattromeister: Nee Horizon 2 is goed zullen we zeggen, voor de 360 dan, heb ‘m gelijk weer retour afzender gestuurd
@godofracing: Omdat horizon 2 op de 360 gewoon een remake van 1 is maar dan van Sumo. Zoiets moet je ook gewoon op de one kopen. De 360 is net als GT4 “vergane glorie”
Waarom geen aandacht voor Assetto Corsa en Project Cars die je naar ik meen binnenkort ook met een gamepad op de PS4 kan spelen.
@gallardogt:
Ik zie dat als games die nog wat verder gaan dan Forza en GT.

Project Cars komt inderdaad ook op de Xbox One/PS4 uit (in novemer geloof ik), maar ik vraag me daarbij wel af in hoeverre het te doen is om een simulator met een controller te spelen. Ik denk dat de moeilijkheidsgraad/realisme daarvoor wat is teruggeschroefd, waardoor je uiteindelijk op hetzelfde uitkomt als Forza/GT. Maar we zullen zien, ik ben heel benieuwd!
@poes: Zelf ben ik van de pure simulatie en speel nog steeds voornamelijk Richard Burns Rally en GTR2 met allerlei mods en Logitech G25 stuur. Maar ik hoop dat ze op de nieuwe generatie consoles meer realistische physics onder de knie krijgen die ook met gamepad te besturen zijn. Dat maakt trouwens overstap naar simulatie en stuur ook makkelijker en meer aandacht daarvoor zou ik alleen maar toejuichen.
Als ik Yamauchi was zou ik er inderdaad maar goed de tijd voor nemen. Want hoe mooi en uitgebreid GT ook is, het is wel erg triest dat er na járen nog steeds dezelfde fouten in zitten. De AI is om te huilen (maar misschien ook steeds minder interessant door online racen), maar vooral het geluid is echt een drama. De auto’s klinken nergens naar. Wat mij betreft haalt dat de complete beleving uit de game.

Ik zeg niet dat Forza Motorsport 5 perfect is, maar GT zou zich daar toch maar eens aan moeten spiegelen. Want stiekem heeft Forza de GT reeks al lang en breed ingehaald.
Gt4 was top maar sinds gt5 al helemaal beu, al die 1000 versies van skylines en impreza’s terwijl iconen als de e30 M3, e36 M3, de Mercedes CLK DTM, de hele historie van Ferrari, Lamborghini, Porsche, Koenigsegg en Pagani erin zitten.
@Nerekop: er NIET in zitten bedoel je?
@Davidov: ja idd. Helemaal gelijk!
Als Sony nog even snel een update zou uitbrengen voor de PS4, om mijn G27 te kunnen gebruiken voor Project CARS, zou ik dat zeer op prijs stellen.

On-topic: Het is maar te hopen dat ze een volledig nieuw geluidsimulatie-engine opzetten. Kazunori had een hekel aan scripted events. Dat is de reden waarom de auto’s allemaal als stofzuigers klinken. Forza maakt gebruik van een geluidsimulatie-engine wat door en door gescript is. Dat maakt het voor de leek wellicht “realistisch” echter is dit nog nepper dan de stofzuigers van Gran Turismo.

P.S. Ik wil meer transmission whine horen in POV (beter bekend als cockpitview) bij raceauto’s, en grind horen ketsen in je wielkasten zodra je de baan weer op rijdt nadat je een Jas Verstoppertje hebt gedaan.
@AutomotiveDesigner: waarschijnlijk gaat de G27 nooit werken op de PS4. Ik heb namelijk hetzelfde probleem. En het ligt aan een chip in de PS4 voor usb beveiliging. Dus hij registreerd je G27 als een onbekend apperaat, wwardoor je hem niet kan gebruiken.

Hopelijk weet sony hier nog iets voor te maken. Ik zal het zeker jammer vinden als ik mijn G27 niet kan gebruiken op de PS4
@boenket97: Dus het is toch waar! (-_-‘) Ik hoorde ook zoiets over de TH8 RS. Dat je maar beter de TH8A kunt kopen voor gebruik met de PS4. Man als dit waar is… Dan word ik of heel kwaad of ik koop een CronusMAX-dongle. Dat laatste was ik toch al van plan aangezien ik mijn Logitech ook op de Xdozen wil gebruiken.
Ik miste in de basis van GT6 de diversiteit aan races. Nu speel ik het nog wel omdat ze regelmatig met updates komen. En zo krijg je nieuwe auto’s EN!!! diversiteit aan races. Maar als die elementen mist wel een algehele samenhang, dus kom maar op GT7!! Waar kan ik pre-orderen???
Forza motorsport 5 op de Xbox One .
@addiction4cars: heb helaas geen One maar speel gelukkig wel Forza4! Veel beter dan GT
Ze zijn allemaal lelijk maar de races die je kan doen zijn leuk omdat het of een trophy van max 600pk of alleen lamborghini dat maakt gt reeksen leuk voor mij
Project cars mag niet falen.. Anders zijn we de lul, tot minstens eind 2016! Voor de f1 fans, begin vh seizoen volgend jaar brengt codemasters f1 2015. Ik verwacht daar enorm veel van!
Tja, en nog steeds speel ik veel liever GT dan Forza, want Xbox zuigt. Nu vind ik GT5/6 ook wel veel beter dan Forza 4.
Gt5 veel gespeeld tot ik forza een keer speelde, toen wist ik hoe kut gt5 eigenlijk is. Veel tamtam om een matig spel. Maar ja, geen zin om een xbox te kopen voor 1 spel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).