Gran Turismo Sport review overzicht: vooral online top

Auteur: , 34 Reacties
Gran Turismo Sport review overzicht

Wat is er goed en wat kan er beter aan de nieuwste titel van Polyphony Digital?

Gran Turismo Sport is sinds woensdag eindelijk speelbaar op de PlayStation 4. Het nieuwste deel in de wereldberoemde racegameserie heeft weer de nodige tijd in beslag genomen om gemaakt te worden. Gelukkig voor de echte fans waren er twee bètaperiodes, waarin je al een eerste indruk van het spel kon krijgen.

De eerste recensies sijpelen inmiddels binnen, maar zijn lang niet zo positief als die van het laatste deel. Dat er op Gran Turismo 5 en 6 ook genoeg aan te merken was, staat buiten kijf. Gran Turismo Sport lijkt echter meer minpunten te hebben dan voorgaande titels. Waarom dat zo is, lees je hieronder in ons Gran Turismo Sport review overzicht.

Eurogamer (score: n.v.t.)
Volgens Eurogamer voelt Gran Turismo Sport aan alsof dit het eerste deel is waar een deel van de buitenwereld is binnengelaten. De inclusie van een prima livery-editor die het mogelijk maakt om jouw creaties online te delen en implementatie van virtual reality, laten de game redelijk modern aanvoelen. Een grote verandering ten opzichte van voorgaande delen.

Er is echter veel verloren geraakt bij het PlayStation 4 debuut van Gran Turismo. Er is niets van het normaal zo kenmerkend grote en aparte scala aan wagens beschikbaar die de serie onderscheidden van de rest. Geen maanwagen, geen 19e eeuws wagons en niets van een open wheel racer kun je terugvinden.

Anderzijds is Gran Turismo Sport misschien wel een van de meest gefocuste, meteen te genieten games die Polyphony Digital heeft uitgebracht sinds Gran Turismo 3. Racen verbetert het ras volgens Soichiro Honda, en Gran Turismo Sport is het levende bewijs daarvan.

IGN (score: 7,5/10)

Trusted Reviews (score: 3,5/5)
Gran Turismo Sport is volgens Trusted Reviews de naam van de gameserie meer dan waard en een fantastische racesimulator. Een gebrek aan content vergeleken in vergelijking met wat de GT-titels normaal te bieden hebben, maken dit spel een merkwaardig beest. Hou je van Polyphony Ditigal’s benadering en auto’s, dan is het spel waarschijnlijk zeer geschikt voor jou.

Als expliciete pluspunten noemt Trusted Reviews dat het racen beter dan ooit tevoren is. Daarnaast is iedere wagen uitmuntend goed nagemaakt en voelt Gran Turismo Sport aan als een ware simulator. Dat het spel buiten de wagens niet indrukwekkend eruitziet en weinig content heeft, staan het spel in de weg om een absolute topper genoemd te mogen worden.

GamingBolt (score: 8/10)

GamesRadar (score: 4/5)
Puur kijkend naar Gran Turismo Sport is het een super racespel. Het is eigenlijk alles wat het moet zijn volgens GamesRadar. Trouw aan haar erfgoed, met prachtige wagen, mooie circuits, tijd van de dag-variaties, uitstekende handelingsmodel, een ultra-serieuze online modus en een uitdagende, educatie singleplayer-component.

GT Sport is zonder twijfel de beste serieuze racegame op de PlayStation 4. Met Forza 7 voor de Xbox One en Gran Turismo Sport op de PS4 hebben beide kampen een heerlijke racegame om te spelen. Forza 7 is echter zichtbaar beter dan GT Sport op vrijwel ieder vlak. Het is nu aan de community om te zien welke game de beste online ervaring brengt.

Verder meldt GamesRadar dat ook het glas-effect van auto’s prachtig is en de online-modus daadwerkelijk belangrijk aanvoelt. Is er echter geen internetverbinding, dan blijft er verdomd weinig over om van te genieten. Ook het bizar slechte schademodel is, net zoals alle andere GT-delen, een punt van zorgen.34 reacties

Voor de rest is het wel een mooie game ik heb de beta gespeeld voelt heel anders aan…. Maar dat is niet wat ik zoek in een game. Ik Speel nu Project Cars 2 daar heb je veranderd weer. Bij GT Sport niet en hij heeft vaste verbinding met het Internet nodig anders kan je die gamesave niet opslaan en dan moet al die rijbewijzen halen op goud kan je een wagen unlocken wow joepie…. Nah niet mijn Game
Er mist een carrière mode zoals in gt 5. Er zit niet iets in wat je bezig houdt. Verder wel leuke game
@mb10: vind ik ook, zo ingewikkeld lijkt het mij niet om wat toernooitjes te verzinnen
@mb10: weleens de mission challenges geprobeerd?
@patrick_koning: jazeker, maar het is gewoon leuk om met een budget van 10000cr krap een Suzuki swift te kunnen kopen om zo omhoog te werken naar het zwaardere geschut. Nu heb je vanaf moment 1 al dikke wagens.

Daarnaast mis ik een aantal echt typische gt circuits zoals Laguna seca. Ook zitten er geen formule 1 autos in. Het is allemaal een beetje karig.
Gaat er iets mis? Ontzettend slecht leesbaar in de Android app. Alle tekst staat door de afbeeldingen, ondanks verversen en opnieuw opstarten.
@phaeton: Edit: app 4.4.17 op Android 7.1.1
@phaeton: de tekst staat inderdaad door de YouTube filmpjes heen hier.
@phaeton: Hier voor de verandering eens niks aan de hand. Wel de laatste update van de app?
@trustmeiamanengineer: hier ook exact zelfde… laatste update gehad
@trustmeiamanengineer: Ja, laatste versie. Het is ook alleen bij dit artikel.
@phaeton: bij mij ook op android!
@phaeton: amen
Gt sport was voor mij de reden om überhaupt een ps4 te kopen, dit afgelopen woensdag ook gedaan. Wat mij ook een beetje tegenvalt is de minimale campaign Mode, zo lastig is het toch niet om toernooi of iets dergelijks te verzinnen. En dat je online moet zijn, vind ik ook jammer. Het race’n zelf vinden goed, maar wel makkelijker dan gt5 & 6. Ik Speel dan ook nog maar met controller.
Ik moet zeggen dat ik zelf project cars 2 heb, die ik eigenlijk niet speel in tegenstelling tot Gran Turismo Sport. Heb beide betas mogen spelen en was toen al onder de indruk. Nu heb ik de PSVR nog niet eens geprobeerd, al heb ik hem wel in bezit. Ik raad het spel zeker aan voor anderen. Maar is natuurlijk net wat je zelf leuker vind. Het aanpassen van de voertuigen is ook een pluspunt vind ik
Ik heb hem nog niet en ik wacht ook nog even. Volgens mij komt er wel meer content.
@stephane8200: Ik vrees het ergste, zonder uitgebreide singleplayer moet ik voor het eerst sinds deel 1 verstek laten gaan. GT4 in mijn optiek de beste, daarna werd de glijdende schaal ingezet. Jammer…
@pallas: ik snap wat je bedoelt. Misschien is de wens de vader van de gedachte. Heb GT6 jarenlang gespeeld en zo af en toe nu nog. Heb er nu ook bijna geen tijd meer voor dus vandaar dat de overweging wat zwaarder weegt.
de reviews die ik lees zijn nogal verschillend. Zelf pas een ps4 aangekocht, is met Gt sport in mn gedachten. Maar voorlopig hou ik het nog even bij Project Cars. eerst die maar eens tot een goed einde brengen.
Een van de voornaamste punten wordt niet eens vermeld. Sport heeft als een van de enige games een fatsoenlijke HDR ondersteuning, jammer genoeg kan je dit niet echt laten zien tenzij je zelf een 4k HDR scherm hebt maar tenzij je geen scherm hebt of een PS4 pro zie ik geen reden om dit spel aan te schaffen. Bij de release een klein scala aan wagens en circuits, in de beta nog altijd geen fatsoenlijke audio, een slecht schademodel en nog altijd geen customisation in de wagens. Verder valt er niks te spelen of te opslaan als je geen constante verbinding hebt. Dat zou geen probleem moeten zijn in Nederland bijvoorbeeld maar voor wat vroeger echt een spel was met gigantisch veel offline content voor iedereen over de wereld toch wel een punch in the face.
PS4 Pro met 4K tv ziet het spel er erg mooi uit. Wat mist is het tunen en de careermode; verveeld snel.
@bassx: tunen kan via auto instellingen, dan bij het onderdeel pk verdeling kun je het aantal pk’s upgraden doormiddelen van het inleveren van mijlen
Heel verhaal getypt, reactie weg. Maar goed de strekking was: waar blijft Project Cars in dit artikel? Forza 7 is arcade.

PC2 is met vlagen briljant. En met vlagen kut. Online op de PS4 slaat nergens op. Het is eigenlijk van de gekke dat we anno 2017 nog 60€ neerleggen voor een spel dat maar half delivert. Wat zijn jullie ervaringen?
@depsycholoog: ik speel PC2 vooral offline, en GT sport vooral online. Dat zijn precies de 2 plus- en minuten van de games.

GT sport heeft een te saaie offlinemodus. Er zit weinig uitdaging in helaas en content is de klein.
PC2 heeft veel meer aan te bieden offline, alleen vind ik het online gedeelte echt vreemd.

Overigens zijn het beide prachtige spellen, maar ik speel ze op een ps4pro met 4k en dan is de GT sport echt werkelijk waar prachtig. Met VR zijn ze beide gewoon goed, werkt heel intuitief.
@87sandyd: wat is er raar aan dan? Het werkt kut, maar in principe niet echt raar.
@depsycholoog: jij begrijpt het. Gt sport is ook een arcade als je het mij vraagt. Je rijdt te makkelijk op de limiet. Bij PC2 ben je daar eerst een uur voor aan ’t trainen en setups aan het uitvogelen.
Ik vind het tot nu toe te makkelijk. Als ik zie hoe makkelijk ik door het spel heen speel, mis ik iets. Voorheen had je ruime carrierepaden, tuningmogelijkheden, en uitgebreide garagezaken zoals oliewissels e.d.

Ik moet zeggen dat als ik dit wist vooraf, dat ik die €60,- liever in m’n zak had gehouden.
@ghost: Goed om te weten, thanks. Dan wacht ik nog maar even tot de kerst.
Misschien toch maar een PS4 kopen.
Na 7 jaar toch maar eens een account aangemaakt. Voor twee redenen de eerste is om te prediken over mijn liefde voor alfa romeo. En de tweede reden is om mijn frustratie te uiten over gran turismo sport. Het is echt een leuk spel, de gameplay is super leuk alleen ze zijn zo ver afgeweken van hun succes formule. Ik mis in GT sport de verschillende race klasses, minimaal 300 auto’s, en een mogelijkheid om je oude nissan micra mk1 te tunen ;).
Ze zijn afgeweken van hun succes formule. Waar is de mogelijkheid gebleven om een nissan micra mk 1 te tunen?
Zitten er dit keer eens niet 45 versies van de R32 in? Heel leuk om te zeggen dat je 500 auto’s in je spel hebt maar als dat 30 auto’s zijn met ontelbaar veel verschillende stickersetjes schiet dat ook niet op.

Oh ja; is PS plus verplicht? Ik zie wel dat je altijd online moet zijn maar soms kan dat ook zonder PS plus
Het is net wat je leuk vindt, 600 auto’s waarvan je er max 50 gebruikt. De livery editor is wel beter dan die van Forza 7. Ik vind het een goede game. Wie speelt er anno 2017 nog offline?
Hebben er nog mensen last met de “gaspedaal” bij mij staat die ingesteld op R2 maar ik moet soms zeer hard drukken vóór de wagen vólgas geeft. Je kan dit aqn de indicatoren zien voor gas en remmen. Ik breek bijna altijd m’n vinger! 😅
Ps. M’n controller kan het ook niet zijn want heb er verschillende geprobeerd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).