Grand Theft Auto-games verfilmen: een goed idee?

Grand Theft Auto-games verfilmen: een goed idee?
Zo denkt de maker erover.

Grand Theft Auto is één van de meest populaire games ter wereld. Dat zal niemand ontkennen. Deel op deel is een succes en eigenlijk zijn er geen mindere delen te noemen. Je zou dat succes kunnen uitbreiden in een andere vorm. Bijvoorbeeld een film. De geruchten over een GTA-film zijn van alle jaren, maar verwacht niets.

Strauss Zelnick, baas van Take-Two Interactive, zegt tegenover TheWrap dat we geen film hoeven te verwachten van Grand Theft Auto. En aangezien het bedrijf de rechten in handen heeft van de game-reeks is het ook niet zo dat derde partijen zomaar een GTA-film mogen maken.

In het interview stelt de CEO dat áls ze het zouden doen, ze het zelf zouden willen doen. Maar, stelt hij, Take-Two is gespecialiseerd in het maken van games en niet in het maken van films. En misschien is het maar goed ook dat er geen GTA-film komt. Sommige ideëen kun je beter laten rusten..

2 reacties

  1. Het niet-realistische aspect van GTA ten faveure van gameplay is wat de game zo leuk maakt. Als je in het echt op een seriemoordentocht gaat in Los Angeles wordt je nog voor je kan toeslaan in elkaar geknuppeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *