Grand Theft Auto Online-cheater veroordeeld door rechter

Auteur: , Geen reacties
GTA

Hoe acties in een game tot echte consequenties kunnen leiden.

Al sinds de release van Grand Theft Auto: Online heeft Rockstar Games te kampen met cheaters. Zeker op de PC servers zijn er tal van valspelers te vinden. Wie betrapt wordt kan rekenen op een ban voor het leven. Deze strenge maatregelen weerhoudt gamers er echter niet van om een stapje terug te doen. Integendeel.

Een man in New York is door een rechter op de vingers getikt. Hij verkocht cheats voor Grand Theft Auto: Online in de echte wereld voor echt geld, wat illegaal is. Take-Two, het bedrijf achter Rockstar Games, wist de identiteit van de verkoper te achterhalen en sleepte hem voor de rechter. In de rechtszaal kon hij rekenen op een berisping. Ook is het hem verboden om door te gaan met de verkooppraktijken.

Take-Two Interactive neemt de zaak serieus op. Ze klagen de man aan voor het mislopen van 500.000 dollar aan inkopen. Gamers konden dankzij de cheats van de verkoper in-game credits ontgrendelen. Normaal gesproken moet je een zogenoemde Shark Card kopen om in-game credits te verkrijgen. (via Reuters)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).