Gratis bellen met Facebook: nu ook in Nederland

Gratis bellen met Facebook
Een maand geleden hoorden we al dat er een grote kans was om binnenkort gratis te kunnen bellen via Facebook, nu is het dan eindelijk zo ver. Stilletjes heeft Facebook deze optie ook in Nederland en België geactiveerd.

Het werkt wel een beetje omslachtig, maar je moet er iets voor over hebben om ‘gratis’ te kunnen bellen. Dit is hoe het werkt: ga naar de profielpagina van de persoon die je wil bellen en klik op ‘Bel gratis’. Dit werkt zowel in de Facebook app als in Facebook Messenger (op Android & iOS).

Het bellen verloopt, uiteraard, via internet (VoIP) en de kwaliteit van het gesprek zal dus sterk afhankelijk zijn van de kwaliteit/snelheid van je internet. Als je allebei op WiFi zit zal de kwaliteit ongetwijfeld prima zijn, maar als je op mobiel internet zit zal het iets minder soepel gaan. Ook zal er dan de nodige data uit je internetbundel verstookt worden. Wat dat betreft is het dus niet helemaal gratis.

Is dit nieuw? Voor Facebook wel, maar uiteraard zijn er legio alternatieven zoals bijvoorbeeld Skype, Viber, LINE en Tango. Is dit voor jou een reden om meer gebruik te maken van Facebook (Messenger)? Of geloof je het allemaal wel? (via: androidworld.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *