Gratis retoucheren op je iPhone met Photoshop Fix


Photoshoppen is de heilige graal van fotografie, als je een model bent word je gephotoshopt, als je beroemd bent wordt je gephotoshopt. Maar als je gewoon bent, is Photoshop veel te duur. Tot nu.

Adobe heeft vandaag een app gepresenteerd waarmee je gratis de belangrijkste functies van Photoshop kunt gebruiken op je iPhone. De Android app is nog even onderweg.

De app heet Photoshop Fix en hij bevat 10 ’tools’ om je foto’s mee te bewerken. Dus dat houdt het lekker een beetje overzichtelijk. Uiteraard kun je de foto bijsnijden, en je kunt de belichting wat aanpassen. Met vignette kun je een bepaald gedeelte van de foto stempelen op een andere plaats (dus bijvoorbeeld om even iemand weg te poetsen.

Verder kun je de foto donkerder of lichter maken, de kleuren bijstellen. De functies smooth, liquify, defocus en healing, komen ook over naar je iDevice, waardoor je echt professioneel fotograafje kunt gaan spelen op je telefoon.

Eerst veeg je iemand van de foto, daarna maak je je eigen gezicht wat gladder en verander je je glimlach even. Als laatste zet je jezelf nog even in het zonnetje en de likes op Instagram kunnen weer binnen komen vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *