Gratis WiFi in Randstad dankzij een nieuwe app

Instabridge meisje
Dankzij het Zweedse Instabridge wordt het straks in de Randstad, en later hopelijk de rest van Nederland, een stuk gemakkelijk om WiFi te gebruiken. En dat zonder dat je hoeft te klooien met wachtwoorden of verplicht dingen moet Liken op Facebook.

Instabridge heeft, naar eigen zeggen, meer dan 300 hotspots in de Randstad verzameld waar men de app kan gebruiken, zonder het invullen van een wachtwoord. Nog mooier is eigenlijk dat als je vrienden er ook gebruik van maken, je gemakkelijk je thuis- of kantoornetwerk via Instabridge kan openstellen. Je hoeft dan niet meer je wachtwoord te geven, of op te zoeken, maar je krijgt een verzoek te zien op je telefoon dat iemand toegang wil tot je netwerk. Dat kan je dan toestaan of afwijzen. Er is echter wel één nadeel aan deze app, dat is namelijk dat hij momenteel alleen nog maar beschikbaar is voor Android.

Mensen met een iPhone, iPad of Windows Phone telefoon hebben vooralsnog pech. Al schijnt er achter de schermen wel gewerkt te worden aan apps voor die platformen.

Zelfs als je niet in de Randstad woont, maar wel een Android telefoon hebt, kan je deze app dus wel gebruiken om gemakkelijk op het WiFi-netwerk van vrienden en familie te komen. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe Instabridge precies werkt.

[gv data=”FAzAqfBI-D4″][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *