Gratis Windows 10 upgrade ook voor illegale gebruikers

Windows-10-illegaal
Deze zomer komt het nieuwe besturingssysteem van Microsoft beschikbaar in 190 verschillende landen en 111 talen. Opvallend: ook illegale versies van Windows 8 en 7 kunnen gratis upgraden.

Een exacte datum kon Microsoft nog niet geven, maar tijdens een presentatie in China liet de softwaregigant wel weten dat we in de zomermaanden aan de slag kunnen met Windows 10. Zolang je Windows 7 en 8.1 op je computer hebt staan, kun je gratis upgraden naar Windows 10, dit geldt ook voor smartphones die op Windows 8.1 draaien. Ook zou Microsoft aan een nieuw programma werken dat Android vervangt door Windows 10.

Ook illegaal
Microsoft wil blijkbaar dolgraag dat zoveel mogelijk mensen met Windows 10 aan de slag gaan, want zelfs als je een illegale versie van Windows gebruikt, kun je gratis upgraden. Dit doet het bedrijf waarschijnlijk om meer voet aan de grond te krijgen in China, waar het heel gebruikelijk is dat men een besturingssysteem gebruikt dat illegaal gedownload is.

Zodra deze illegale gebruikers overgestapt zijn naar een legale Windows-versie, hoopt Microsoft dat ze alsnog geld uitgeven door bijvoorbeeld Office aan te schaffen.

Minimale systeemeisen
Tijdens dezelfde presentatie onthulde Microsoft ook de minimale systeemeisen voor Windows 10. Smartphones dienen een scherm van 3 tot en met 7,99 inch te hebben om Windows 10 te draaien, met een minimale resolutie van 800x480p. Je hebt bovendien minimaal 512MB aan werkgeheugen en 4GB opslag nodig.

Pc’s met een scherm vanaf 8-inch met een schermresolutie van 800x600p kunnen Windows 10 draaien. Daarnaast vraagt de 32-bit versie 1Gb aan werkgeheugen en 16GB aan opslag. De 64-bit editie vereist 2GB werkgeheugen en 20GB opslag.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *