Greenpeace: Apple geeft het beste voorbeeld

Groene appel
Greenpeace is blij met Apple en dat wil wat zeggen. De kritische milieubeweging prijst het bedrijf om z’n trendsettende inspanningen voor een schoner milieu.

Met Apple aan de leiding, op de hielen gevolgd door Facebook en Google op een derde plek, zijn dit onder de “grote jongens” de meest milieuvriendelijke tech-bedrijven. Dit schrijft Greenpeace in een vandaag verschenen rapport.

Greenpeace clean tech-companies

Greenpeace looft vooral Apple en Facebook om hun groene inspanningen. De iCloud van Apple draait geheel op groene stroom. Facebook gebruikt veel groene energie en gaat er bovendien erg efficiënt mee om. Google koopt op grote schaal groene stroom in en probeert ervoor te zorgen dat deze gebruikt wordt op continenten waar minder groene energiebronnen beschikbaar zijn.

Bedrijven als Twitter en Amazon gebruiken nog te veel grijze stroom en zijn niet transparant genoeg over hun energieverbruik. Amazon’s clouddienst die o.a. voor Spotify en Netflix wordt gebruikt, behandelt, draait op slechts 15 procent groene energie. Ook over Twitter is te weinig bekend vindt Greenpeace.

Nu alleen de Fair Labor Association nog. Die zijn niet zo blij met Apple. Er schijnt in de Foxconn-fabrieken waar de iMeuk in elkaar geschroefd wordt, nog altijd van alles mis te zijn als het gaat om de werkomstandigheden.

2 reacties

  1. Mensen zijn dé vervuilers toch? Ik kan me zo voorstellen dat Greenpeace dus uiterst tevreden moet zijn over springende ‘werknemers’ (lees: slaven). Rottende korpsen op het grasveld rondom de fabriek is wellicht ook uitstekende compost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *