Groen internet met een tuintje op je router

Een soort Bonzai-tuin, maar dan anders
Zoals onze resident-hippie hierover te zeggen heeft:”Ja man, want dat houdt alle negativiteit op het internet tegen, man. Back to nature, je weet toch wel, man. Browsen zoals ze het in de jungle doen.”. Waarom we die gast nog in dienst hebben mag Joost weten…

Een nadeel van een tof netwerk en home-entertainmentsysteem is dat je woonkamer er al snel uit ziet als een serverruimte. Veel glimmend plastic en knipperende lichtjes overal. Soms kan je dingen verbergen achter deurtjes en planken, maar een betere optie is om ze te integreren met de rest van je inrichting of zoals in het geval van deze router, je plantenbak.

De marmeren bak heeft een los inzetstuk, zodat je de plant makkelijk water kan geven. Via de houten onderbak heb je nog altijd toegang tot alle poorten. Overigens zit onder deze aankleding een degelijke TP-LINK TL-WDR3600 router met dual-band mogelijkheid, een paar USB-poorten en een ingebouwde media server. Je hoeft ook niet bang te zijn dat het marmer (of wat je er dan ook bovenop hebt groeien) invloed heeft op je wifi-snelheid, de twee benodigde antennes zitten buiten de behuizing.

Schril contrast tussen het hout en felkleurig plastic

Dit ding is een gedeelte van de Cybernetic Meadow-lijn, van The Consortium for a Slower Internet. In dezelfde lijn kan je onder andere een betonnen USB-stick kopen, en een iPhone-dock met ingebouwde plantenpot. Deze router moet $350 opbrengen, zo’n $85 meer dan alleen de router zonder plantengroei-mogelijkheid, en is HIER verkrijgbaar.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *