Groene stroom 2.0: een windturbine in je rugzak

Auteur: , Geen reacties
Windturbine

Deze windturbine kan tot 300 Watt genereren, en bijna alle onderdelen ervan komen zo uit een 3D-printer gerold. Dit levert een voordelige energiebron op die je overal mee naartoe kunt nemen.

Tot nu toe worden windturbines niet gebruikt om individuele laptops en smartphones van stroom te voorzien, maar Omni3D brengt daar verandering in, mits ze genoeg geld bij elkaar verzamelen. Met hun AirEnergy 3D bieden ze een turbine die tot 300 Watt energie op kan wekken, wat uitkomst kan bieden voor gebieden waar men geen standaard stroomvoorziening heeft.

300 Watt is meer dan genoeg om tablets, laptops en telefoons mee op te laden, en ook kun je er meerdere lampen mee laten branden. De turbine is open source, omdat ze hem graag in willen zetten in ontwikkelingsgebieden in Afrika, zodat daar elektriciteit opgewekt kan worden.

350 dollar
Omdat bijna alle onderdelen geprint worden, ligt de prijs een stuk lager dan je misschien verwacht. Als alles meezit, hoopt het team de totale prijs van de AirEnergy 3D terug te brengen naar 350 dollar. Wellicht kun je in de toekomst jouw tentenvakantie daar een stuk moderner mee maken, en zul je sowieso hoge ogen gooien als je jouw eigen windturbine uit je rugzak tovert op het tentenveld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).