Groot-Brittannië wil twee jaar celstraf voor trollen

Auteur: , 2 Reacties
Trollface

Mensen lastigvallen op het internet kan binnenkort extreme gevolgen hebben in Groot-Brittannië.

Het aantal mensen dat het internet gebruikt om tal van ongure bedreigingen en andere onaardige activiteiten te ondernemen is de laatste tijd fors toegenomen in Groot-Brittannië, hoog tijd dus dat de strafmaatregelen verzwaard worden.

Maximum trollstraf
Chris Grayling, secretaris van justitie, vertelde aan The Daily Mail dat de maximumstraf voor internetmisbruik van zes maanden verviervoudigd wordt. Hierdoor komt de maximale straf voor het trollen op het web op twee jaar te liggen.

De nieuwe wet heeft de bijnaam ‘Chloe’s Law’ gekregen, omdat model Chloe Madeley zich openlijk uitsprak tegen de bedreigingen die zij kreeg via het internet. Ze stak het niet onder stoelen of banken hoe ze over deze mensen dacht: “Deze internet-trolls zijn lafaards die ons dagelijks leven vergiftigen. Niemand zou dit soort dingen in mijn gezicht durven zeggen, dus is er ook geen plaats voor op sociale media.”

Serieuze zaken
Natuurlijk gaat het hier wel op serieuze zaken (zoals bedreigingen), en niet om het voor de gek houden van anderen in een reactie. Toch is het interessant om te zien dat mensen online steeds vaker en strenger verantwoordelijk worden gehouden voor de dingen die ze zeggen.2 reacties

waar staat dat artikel over hoe je alles van je pc kan halen
Gaan ze dit ook tegen copyright trollen gebruiken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).