Groot deel iPhone-gebruikers willen TouchID terug?

Groot deel iPhone-gebruikers willen TouchID terug?

Nog steeds niet gewend geraakt aan FaceID? Blijkbaar verlangt nog steeds een deel van de iPhone-gebruikers naar TouchID.

In tegenstelling tot veel concurrenten van het Android-kamp, heeft Apple niet langer een vingerafdrukscanner. In plaats daarvan dien je de iPhone te ontgrendelen met FaceID. Het gemis naar TouchID is groot, althans dat blijkt uit een onderzoek dat SellCell heeft gedaan.

Uit het onderzoek blijkt dat 79 procent van de iPhone-gebruikers weer verlangt naar TouchID. Reden daarvoor is de onbetrouwbaarheid die soms gepaard gaat met FaceID. Bijvoorbeeld dat het systeem je gezicht niet goed herkent als je de iPhone niet in een goede hoek richting je gezicht houdt.

De ideale combinatie zou TouchID én FaceID op je iPhone zijn. Net als Android fabrikanten, dat Apple een vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt. Helaas voor de Apple-fans heeft het Amerikaanse techbedrijf dit tot op heden nog niet toegepast. De geruchten gaan al wel een tijdje dat Apple overweegt om TouchID weer te introduceren op de iPhone. Wie weet, tot die tijd is het kijken naar je iPhone. Of gewoon een ouderwetse code gebruiken om de telefoon te ontgrendelen, maar daar maak je niemand blij mee.

Aan het onderzoek van SellCell deden 2.000 respondenten mee. Het onderzoek werd gehouden in de Verenigde Staten.

3 reacties

 1. Ze willen iets terug omdat het nu pijnlijk duidelijk is dat, zoals altijd, Apple geen opties bied !
  Het afgelopen jaar hebben velen met mondkapjes opgezeten en voor mensen in het OV, ziekenhuizen, openbare ruimtes, scholen. winkels, etc etc kan dat een flink deel van de dag zijn.
  Ze moeten dan steeds die klote pincode intikken want men heeft geen alternatief.
  Niks geen touchID op de achterkant (op Apple logo zou mooiste zijn) en ook niks onder het display wat nu al jaren prima werkt.
  Nope, faceID of die pincode of helemaal niks.
  En dat terwijl vrijwel iedere Android smartphone zowel face recognition heeft een een touch ID variant, swipe en natuurlijk de pincode.

  En zo simpel zit het in elkaar, het is nu pijnlijk duidelijk en dat is balen.

 2. De keuze hebben is altijd tof. Maar dat FaceID gebrekkig werkt is volgens mij erg afhankelijk van de telefoon en/of omstandigheden. Mijne doet het perfect vanuit elke denkbare normale hoek. Ik zou absoluut niet terug willen naar TouchID, niet als alternatief voor FaceID.
  Maar een vingerscanner werkt ook lang niet altijd goed. Je hoeft maar een klein beetje water/zweet/vet aan je vinger te hebben en je telefoon snapt er niks van. Het zijn beide geen perfecte oplossingen.
  Het enige kritiekpuntje van FaceID momenteel is dat het niet werkt met een mondkapje. Ik zou persoonlijk – in ieder geval voor tijdens de pandemie – het een toffe optie vinden als je net als bij vingerafdrukken meerdere gezichten erin kunt zetten. Zo kun je jezelf scannen met en zonder mondkapje en werkt het beide.

  Los van dat snap ik de kritiek op FaceID meestal niet. Het werkt voor mij hetzelfde, dan niet beter en sneller dan TouchID ooit gedaan heeft.

  • En dat is het nou juist, niks is perfect en werkt onder alle omstandigheden.
   Zeker nu ze met TouchID op een Ipad air zijn gekomen met de sensor in de powerknop zou dat ook prima als aanvulling kunnen dienen op de 12.
   Maar dat is het nou juist, het is altijd OF dit OF dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *