Grootste vliegtuig ter wereld maakt vliegdebuut

Grootste vliegtuig ter wereld maakt vliegdebuut
Eindelijk was het zover!

Na jaren van voorbereidingen was het gister, op zaterdag 13 april 2019, zover. De vliegtuig van het bedrijf Stratolaunch maakte een testvlucht. Niet in een simulatie zoals eerder, maar in het echte leven. Het enorme ding steeg op vanaf Mojave Air and Space Port in Mojave, Californië.

De eerste testvlucht verliep succesvol. Het vliegtuig bleef ongeveer 150 minuten in de lucht tijdens deze vlucht. Het toestel was moeilijk te missen in de lucht, het ding heeft namelijk een spanwijdte van maar liefst 117 meter!

Het is de bedoeling dat dit vliegtuig van Stratolaunch raketten in de ruimte kan brengen. Tijdens deze eerste testvlucht waren er nog geen raketten aan boord. Het vliegtuig ging 5 kilometer hoog en haalde een snelheid van meer dan 300 km/u. Stratolaunch hoopt volgend jaar voor het eerst een echte missie te kunnen uitvoeren met het vliegtuig. Testpiloot Evan Thomas spreekt over een probleemloze testvlucht. Verder liet de piloot weten dat het vliegtuig reageerde zoals in eerdere simulaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *