Grootste YouTuber keert YouTube de rug toe

YouTube
Het videoplatform krijgt een harde klap in het gezicht.

PewDiePie is met meer dan 54 miljoen abonnees op YouTube de allergrootste op het videokanaal. Felix Kjellberg, zoals de videomaker heet, is echter helemaal klaar met de site, net als vele andere grote YouTube-helden. Kjellberg voegt woord bij daad door een nieuwe show aan te kondigen die niet op YouTube zal verschijnen.

Het conflict tussen PewDiePie en YouTube loopt al een tijdje. Na een grote publicatie door The Wall Street Journal liep de videomaker een behoorlijke reputatieschade op. Disney verbrak de banden met de Zweedse YouTuber en ook de videosite zelf wilde de samenwerking met hem niet voortzetten. Voor YouTube Red was Kjellberg de ster van zijn eigen show. Een tweede seizoen was bijna klaar voor publicatie, totdat YouTube zelf de stekker uit de serie trok, na alle commotie omtrent PewDiePie.

Blijkbaar is Kjellberg nu zelf ook klaar met de videosite. Door middel van een filmpje met de titel YOUTUBEISOVERPARTY heeft PewDiePie een nieuwe show aangekondigd. Deze zal te zien zijn bij concurrent Twitch. Ironisch genoeg haalde YouTube een demonitise-actie uit bij het filmpje. Dit betekent dat een video geen advertentieinkomsten oplevert. YouTube doet dit bij video’s met een haatdragende boodschap of andere niet-vriendelijke content. In dit geval leek het vooral een antwoord van YouTube op het gedrag van PewDiePie. Kjellberg liet het er niet bij zitten. Hij haalde de video offline, om vervolgens hetzelfde filmpje nog een keer te uploaden.

YouTube lijkt niet slim om te gaan met de acties van Kjellberg. Of je PewDiePie nu een kwal of een toffe videomaker vindt: met 54 miljoen abonnees heeft de beste man een behoorlijke invloed. De nieuwe show van Kjellberg zal wekelijks te zien zijn op Twitch. Naar eigen zeggen lagen de plannen voor een show op Twitch al langer op tafel. Het gedoe omtrent het artikel van The Wall Street Journal en de nasleep hiervan waren vermoedelijk wel een extra trigger voor de Zweedse videomaker om de stap naar een ander videoplatform uiteindelijk door te zetten.

[gv data=”7MeFId_k1LA”][/gv]

Meer? Bekijk ook de 10 best verkochte films op Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *