Grooveshark zwicht voor platenmaatschappijen en stopt [updated]

Auteur: , Geen reacties
Grooveshark stopt ermee

Grooveshark trekt de stekker eruit. De muziekdienst lag al een tijdje onder vuur, maar heeft nu een schikking getroffen met de platenmaatschappijen die op de website jaagden.

Grooveshark heeft het ondanks zijn controversiële aanpak lang weten te rekken. De website ontstond in 2006 en liet gebruikers zelf muziek uploaden. We hoeven het er waarschijnlijk niet bij te vertellen, maar dat zinde platenmaatschappijen niet. Grooveshark had hier namelijk geen toestemming voor en betaalde meestal ook niet voor het gebruik van de muziek.

Daarmee hebben ze uiteindelijk hun eigen graf gegraven, want de platenmaatschappijen zaten al een tijdje achter Grooveshark aan. “We hadden geen verkeerde bedoelingen, maar hebben wel grote fouten gemaakt. We hadden geen licenties voor de overgrote meerderheid van de muziek op Grooveshark. Dat was fout en daar willen we onze excuses voor maken”, aldus het team achter de dienst.

Grooveshark gaat alle muziek verwijderen en neemt per direct afstand van zijn website, mobiele apps en intellectuele eigendommen. Het bedrijf heeft niet bekend gemaakt of het daarnaast nog een schadevergoeding moet betalen.

Update 6 mei: Grooveshark is opgestaan uit de dood. Een mysterieus team heeft een back-up van de site online geplaatst, zodat we alsnog naar de muziek van Grooveshark kunnen luisteren. “Ik had het gevoel dat er iets aan de hand was en heb daarom een back-up gemaakt van alle content op de website. Een paar dagen later ging de site op zwart”, aldus ‘Shark’. Het werkt nog niet helemaal zoals het originele Grooveshark, maar mocht je een kijkje willen nemen, dan kun je terecht op www.grooveshark.io.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).