Grote beleggers verwachten daling op cryptomarkt in 2022!

Grote beleggers verwachten daling op cryptomarkt in 2022!

Grote beleggers verwachten daling op cryptomarkt in 2022!

Institutionele beleggers verwachten in 2022 een aanzienlijke correctie en dus een daling op de cryptomarkt.

De crypto’s hebben afgelopen weken een flinke opdonder gekregen. De koersen daalden stevig, maar professionele beleggers met veel geld verwachten een nog veel grotere correctie. Niet direct, maar wel in 2022. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door Natixis Investment Managers.

Daling cryptomarkt

Het onderzoek werd verleden week gepubliceerd. De resultaten van de wereldwijde enquête onder institutionele beleggers staan hierin beschreven. Het bedrijf ondervroeg 500 institutionele beleggers die gezamenlijk $13,2 miljard aan activa beheren voor openbare en particuliere pensioenen, verzekeringen, stichtingen, schenkingen en staatsinvesteringsfondsen wereldwijd.

Aan de beleggers is gevraagd welke markten volgend jaar een grote correctie zullen ondergaan. Hoewel instellingen het potentieel voor correcties in een reeks activaklassen en sectoren zien, staat in de onderzoeksresultaten: ‘Ze denken dat de belangrijkste kanshebber voor een grote correctie volgend jaar cryptocurrencies zullen zijn.’

Bovenaan

Cryptocurrency staan bovenaan de lijst van correctieproblemen volgens Natixis. Waarbij meer dan de helft van de ondervraagde instellingen om een ​​correctie ziet komen. De volgende op de lijst zijn rentegevoelige obligaties (45%), aandelen (41%) en technologie (39%).

Ondanks het voorspellen van een grote correctie voor de cryptomarkt, zien zij nog steeds kansen: ‘Zelfs nu crypto de grootste kanshebber is voor correctie, beginnen instellingen warm te worden voor digitale valuta.’ Natixis voegde toe: “Vier op de tien beschouwen crypto als een legitieme investeringsoptie, en van de 28% die in crypto investeert, zegt 90% dat ze hun toewijzing zullen handhaven (62%) of verhogen (28%). Ondertussen verwacht 87% van de institutionele beleggers dat centrale banken uiteindelijk cryptocurrencies gaan reguleren.

Reden waarom zoveel mensen toch nog instappen in de crypto’s? Volgens de wereldwijde investeringsbank Goldman Sachs is dat de angst om iets te missen (FOMO)!

Nog geen reacties

  1. Uhmm… dat noemen ze een bear-markt ?

    Dat is een cyclus van stijgende en dalende markten die zich al meer dan honderd jaar in min of meer vergelijkbaar patroon herhaalt. Aangezien er vrij veel consensus is dat de wereldeconomie al een tijdje in een bull-markt zit, is het niets spectaculairs dat er binnenkort weer een periode dalende koersen zullen zijn ? Vergrootglas zal op crypto-valuta liggen, door de relatief nog kleinere markt zal de volatiliteit daar wat meer uitgesproken zijn, maar de daling is van toepassing op de gehele financiële markt.

    Institutionele beleggers proberen met angst-nieuws retail-investeerders na FOMO-inkoop te bewegen om op lage(re) koersen hun assets te verkopen, zodat de grote beleggers die assets op datzelfde moment voor een gunstige lage prijs kunnen accumuleren.

    De crypto-markt is nog jong en staat nog in de kinderschoenen dus biedt veel kansen als het huiswerk goed gedaan wordt. Wie had terugkijkend niet in 2004 Amazon, Apple of Google-aandelen willen kopen (toen niemand daar nog in geloofde) ?

    Kijk niet naar de weg, kijk naar de horizon.

    New asset class, same old story.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *