Grote cryptocurrency exchange gebukt onder hoge druk

Auteur: , Geen reacties
Grote cryptocurrency exchange gebukt onder hoge druk

Regeltjes, regeltjes en nog eens regeltjes.

Over cryptocurrency wordt nog wel eens geklaagd dat er totaal geen vorm van regulatie is. Die discussie is de laatste tijd losgebarsten en nu zie je overheden langzaamaan ingrijpen. Regulatie kan iets goeds zijn, maar zodra het onderwerp op tafel komt is een negatieve koerssituatie vaak het gevolg.

Nu was het de beurt aan de Japanse cryptocurrency exchanger bitFlyer. Eén van de grootste exchanges in het Aziatische land. Vanwege regelgeving omtrent crypto regulatie moest bitFlyer de mogelijkheid tot registratie sluiten op het platform. Ook moeten bestaande gebruikers opnieuw gecontroleerd worden op identiteit en bankgegevens. De zogenaamde know-your-customer (KYC) procedure.

De sommering is afkomstig vanuit de Japanse financiële overheid. Niet alleen bitFlyer, maar ook vijf andere Japanse exchanges werden een tik op de vingers gehad omtrent regulatie. Het gaat hier om onder andere Bitbank, BITPoint Japan en BtcBox.

Gisteren schreven we nog over een mogelijk herstel van de Bitcoin koers. Vandaag leek die hoop op herstel kansloos. Afgelopen nacht werd er een enorme daling ingezet en de Bitcoin bungelde bijna onder een waarde van 6.000 dollar. Er zit nog maar weinig herstel in de koers vandaag en de vraag is wat dit gaat betekenen voor de komende periode. (via Nikkei)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).