Grote schadevergoeding door mislukt Pokémon GO event

Auteur: , Geen reacties
Pokémon Go-ongelukken gepaard met miljoenen aan schade's

Daar zullen de tienduizenden gedupeerden vast blij mee zijn.

De Pokémon GO hype lijkt inmiddels flink ingekakt te zijn, maar aan de cijfers te zien heb je nog altijd een hardcore groepje dat van geen ophouden weet. Vorig jaar juli was het spel van Niantic nog zo populair, dat tienduizenden gamers naar Chicago’s Grant Park gingen voor een speciaal Pokémon GO event.

Helaas liep het evenement volledig in de soep, onder andere door verbindingsproblemen en andere logistieke fouten. Als gevolg was er natuurlijk veel boegeroep, irritatie en ruzie in Chicago. Niet zo gek ook wanneer je enorm veel geld hebt gestopt in een reisje naar Chicago. Niantic werd dan ook vervolgd door enkele boze bezoekers.

Met succes, zo blijkt. Hoewel de hoofdverantwoordelijke al snel alle ticketkosten vergoedde en 100 dollar aan in-game valuta meegaf, was dit voor de (ongeveer) 20.000 bezoekers niet genoeg om eventuele hotel- en vliegkosten te dekken. Volgens TechCrunch is Niantic alsnog verplicht om 1.575.000 dollar te betalen aan de boze bezoekers.

Om in aanmerking te komen voor een deel van deze vergoeding, moet je wel destijds ingecheckt zijn bij het GO Fest. Ook iedereen die meer dan 107 dollar heeft uitgegeven aan deze speciale trip, heeft bewijsmateriaal nodig om zijn of haar geld terug te krijgen. Wat een smartphonespel wel allemaal niet teweeg kan brengen…Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).