Grote tegenvaller voor Windows 10 Enterprise

Microsoft halveert de ondersteuning van het aankomende Windows 10 Enterprise OS dat juist verkocht wordt als ‘langdurige service’.

Voor de volgende versie van Windows 10 Enterprise LTSC heeft Microsoft slecht nieuws. De besturingssysteem-maker halveert de support voor de zakelijke versie van Windows 10. Daarmee is ondersteuning van de ‘long term service channel’ (LTSC) Enterprise-versie ingekort van tien naar vijf jaar.

Windows 10 Enterprise LTSC halveert support

Met de aankomende release van Windows 10 Enterprise LTSC kort Microsoft de ondersteuning dus aanzienlijk in, zo kondigen ze in een blogpost aan. Bedrijven kiezen voor die specifieke versie van het besturingssysteem als de betreffende PC’s consistent moeten blijven. Sommige systemen draaien volledig op vaste hard- en software en feature-updates zouden dat kunnen verpesten.

Maar volgens Microsoft hebben bedrijven eigenlijk nooit de volledige tien jaar ondersteuning nodig. Vanaf de tweede helft van dit jaar is de zakelijke langdurige service-variant van Windows 10 net zo lang houdbaar als de Office LTSC-versie.

Op basis van diepgaande gesprekken met klanten hebben we ontdekt dat vele gebruikers van de LTSC-versie (…) niet de volledige 10-jarige levenscyclus nodig hebben. Met de snelle en toenemende ontwikkelingen van technologie is het een uitdaging om klanten een up-to-date ervaring te bieden als ze een decennium-oud product gebruiken.

Microsoft in een blogpost

Voor de duidelijkheid, de verandering geldt niet voor huidige systemen met een Windows 10 Enterprise LTSC OS. Het zijn de toekomstige afnemers van het besturingssysteem die voortaan minder lang ondersteuning krijgen. De Windows 10 IoT LTSC-variant behoudt zijn tienjarige servicetijd. Microsoft raadt de afnemers die een langere ondersteuning willen dan ook die variant aan.

Lees ook: Windows 10 krijgt fix voor bug dat harde schijf sloopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *