‘Grote verschillen in accuduur iPhone 6s modellen is onzin’

Auteur: , 5 Reacties
iPhone 6s opladen

De processor in de iPhone 6s wordt door twee verschillende fabrikanten geproduceerd en dat zou nogal wat uitmaken voor je accuduur. Onzin, zegt Apple!

De processor in de iPhone 6s die vanaf vandaag in Nederland te koop is en eerder al verkooprecords brak, wordt geproduceerd door de fabrikanten TSMC en Samsung, zo ontdekte website Chipworks. Zonder er een heel technisch verhaal van te maken, is de processor van Samsung net een fractie kleiner en zou daardoor in iets theorie zuiniger zijn.

Een Reddit gebruiker zorgde voor nogal wat ophef door te stellen dat (anders dan je zou verwachten) juist de accu van de iPhone 6s met TSMC chip er na 8 uur de brui aan geeft, terwijl die met een processor van Samsung het slechts 6 uur volhoudt. Dat is een serieus verschil.

Onzin, zegt Apple

Apple heeft zich de verwijten aangetrokken en een reactie verstuurd naar verschillende tech-websites. Het is volgens Apple geen praktijk-representatieve test door de processor onafgebroken zwaar belasten totdat de accu leeg is. Dit is een misleidende manier om te testen. Uit gebruikersdata die Apple zelf verzamelde blijkt dat het verschil in accuduur tussen de modellen niet meer dan twee tot drie procent is. De grote vraag waar we mee blijven zitten: wat is waar?5 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
net als bendgate dat volgens Apple niet bestond…. maar vervolgens maken ze de 6S wel van beter aluminium zodat buigen niet meer kan.

Apples marketing en media apparaat is een van de redenen wat Apple groot gemaakt heeft.. het kan waar zijn, het kan ook weer een leugen zijn.

ben overigens niet anti- of pro- apple… heb een macbook uit 2007 die het nog steeds goed doet, maar gewoon een android telefoon, want damn. 700 euro voor een telefoon betalen? :P
https://youtu.be/pXmIQJMDv68

Geen gigantisch groot verschil, maar ook geen verwaarloosbaar verschil. Uiteraard zou je een groter onderzoek moeten houden om te bewijzen dat het bij alle telefoons op deze manier gaat, maar het geeft wel een sterk vermoeden dat Apple hier gewoon een feit aan het ontkennen is. Zoals hierboven gezegd zou dat zeker niet de eerste keer zijn.

Ook ik ben geen Apple-hater of Apple-profeet. Apart eigenlijk dat je dit er expliciet bij moet zeggen om een beetje objectief over te komen..
@bosje: Thanks! Ik heb de video in het bericht gezet.
Apple en ontkennen. Nee hoor wij kopiƫren niks, nee hoor onze telefoons buigen niet nee hoor wij verzamelen geen data met carplay zoals Google. Of wel, we vragen alleen geen toestemming.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).