Gruwelijk kunstwerk brengt Doom tot leven

Auteur: , 3 Reacties
Doom-Sculptuur

Als je vriendin een bloemetjesschilderij op mag hangen, dan mag jij best deze Doom-sculptuur wegzetten.

Jason Hite is gek op Doom, de klassieke videogame die bekend staat als een van de eerste games in het first person shooter genre. Toen hij een klein poppetje kocht om zelf te verven, was het einde al snel zoek. Voor hij er erg in had zat hij een 22-inch demonenhoofd te maken, waarbij de hersenen uit zijn kop barsten. Tja, soms kan het snel gaan.

Kloppende hartjes
Nadat hij een levensechte omgeving had gemaakt voor zijn Doom figurine, besloot hij meteen maar een replica van het spelscherm te maken. Aan de onderkant van zijn meesterwerk werd een balk aangebracht die exact eruit ziet zoals in de game. Kloppende hartjes, het hoofd van de speler in het midden, het aantal kogels en natuurlijk een dik machinegeweer dat vooruit steekt.

Doom-Sculptuur-Making-Off

Op een gegeven moment werd het voor Hite tijd om wat twijfelachtige details toe te voegen. Zo is het onthoofde hoofd van John Romero (een van de bedenkers van Doom) ook in de sculptuur te vinden. Waarom? “Het was een gek om te maken, maar ik moest het doen”, aldus Jason.

Volgend project
Het werk van Hite wordt op dit moment tentoongesteld bij een expositie in Santa Monica, Californië. Daar is het teven te koop voor zesduizend dollar. Jason is inmiddels namelijk alweer aan het fantaseren over zijn volgende project: een volledig Doomlevel nabouwen.3 reacties

Snap de keuze voor de moederborden niet direct, maar fraai gemaakt!
damn echt kunstig, en met die geluiden er bij ga je weer helemaal terug in de tijd :)
Heb doom jaren en jaren gespeeld op mijn 486 DX2 :):)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).