‘GTA 5 krijgt first-person modus op PC, Xbox One en PS4’

GTAV-First-person-mode
Het begint er op te lijken dat Grand Theft Auto 5 niet alleen een grafisch opgepoetst wordt voor de aankomende pc, Xbox One en PlayStation 4-editie. Nieuwe geruchten tonen een first-person modus waarmee je de game vanuit het eerste persoonsperspectief bekijkt.

Dit gerucht ontstond toen een vermelding ervan opdook op een hulppagina op de website van Rockstar Games. Deze pagina werd vervolgens razendsnel verwijderd, wat alleen nog maar meer aantoont dat we hier met een onbedoeld nieuwtje te maken hebben. De kans is groot dat deze pagina per ongeluk online is gezet, want verschillende woorden stonden nog met rode letters aangegeven, alsof het nog bewerkt moest worden.

GTA-V-First-person

Meer dan een grafische upgrade
De nieuwe eerstepersoonsmodus staat echter gewoon in het zwart. Het gaat hier om een nieuw perspectief als je in auto’s rondrijdt (zodat je het interieur van je wagen ook kunt bewonderen), maar ook als je te voet door de straten loopt en banken berooft. Grappig, want onlangs zette een creatieve modder (zie de afbeelding bovenaan dit artikel) een dergelijke functie voor de game ook al in elkaar, die je hier kunt bekijken.

Naast deze nieuwe first-person modus krijgt de game tal van upgrades, die niet alleen op grafisch vlak te merken zijn. Op de weg rijden meer auto’s, er lopen meer dieren in het bos en het scherm waarin je karakters kiest is ook op de schop genomen. Grand Theft Auto 5 arriveert op 21 november op de Xbox One en PlayStation 4. Pc-gamers zullen nog tot 27 januari moeten wachten. Meer informatie over de verschillen tussen de oude en nieuwe editie kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *