GTA 5 op de Xbox One & PS4: vier dingen die je moet weten

GTA 5 op de Xbox One & PS4: vier dingen die je moet weten
Er is weer genoeg te melden over Grand Theft Auto 5. We sommen het belangrijkste hier voor je op.

1. Je kunt GTA 5 in First Person spelen[gv data=”7oFmRN0oadI”][/gv]Bij de Playstation 3 en Xbox 360 was het niet mogelijk, omdat het deze apparaten aan grafische rekenkracht ontbrak. De Playstation 4 en Xbox One hebben wel genoeg videopower, waardoor Rockstar Games heeft besloten om een eerstepersoonsmodus aan de game toe te voegen. Daarvoor moest San Andreas deels opnieuw worden opgebouwd, wat resulteert in veel meer waarneembare details tijdens het rondlopen, rijden, vliegen en varen. Bovenstaande trailer geeft alvast een eerste indruk.

2. PC-gamers krijgen GTA 5 in 4k
Goed nieuws voor lieden van het PC Master Race. De PC-versie van Grand Theft Auto 5 zal namelijk een resolutie tot 4096 x 2160 pixels ondersteunen. Oftewel: 4k. We weten echter nog weinig over de grafische instellingen van de PC-versie, dus op de vraag of een framerate boven de 30fps wordt ondersteund moeten we je het antwoord nog even schuldig blijven.

3. GTA 5 maakt tof gebruik van de Dual Shock-controller
Rockstar Games weet de Dual Shock-controller van de PS4 maximaal in te zetten. Politieberichten en telefoongesprekken worden namelijk over de speaker in de controller afgespeeld, voor dat vintage kraakgeluid. Ook zal de lichtbalk gaan knipperen tijdens een achtervolging. De touchpad kan daarnaast gebruikt worden om radiostations te selecteren.

4. Klinkt goed!
Klinkt goed!
GTA 5 krijgt een fysieke soundtrack met 55 nummers, evenals alle muziek uit de game. Onder meer Twin Shadow, Wavves, Flying Lotus en Yeasayer hebben meegewerkt aan de tracks. De soundtrack wordt uitgebracht op CD en vinyl en is gelimiteerd tot

GTA 5 verschijnt op 18 november voor de PS4 en Xbox One, de PC-versie komt op 27 januari uit.

Nog geen reacties

  1. De beste game die ik in jaren heb gespeeld, de personages zijn heerlijk, vooral Trevor.
    Zelf heb ik het gespeeld op de ps3, maar op de 4 ziet het er toch wel verdomd veel Beter uit zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *