GTA 5 tot nu toe al meer dan 32,5 miljoen keer verkocht

Grand Theft Auto 5 verkopen
Dat Grand Theft Auto 5 een schot in de roos was werd al snel duidelijk, maar nu weten we ook hoeveel exemplaren Rockstar verkocht heeft in iets meer dan vier maanden tijd.

Het moederbedrijf van Rockstar Games, Take-Two, heeft laten weten dat sinds de lancering eind september vorig jaar al meer dan 32,5 miljoen exemplaren GTA 5 over de toonbank gegaan zijn. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers werd ook nog even aandacht geschonken aan de niet geheel vlekkeloos verlopen lancering van GTA Online.

Investeerders wilden graag weten of Take-Two omzet was misgelopen door de problemen bij de lancering. Daarom liet Take-Two weten dat het bij GTA Online vooral draait om het tevreden houden van gamers en niet om het maken van omzet. Goed om te weten.

In 2014 zullen er ongetwijfeld nog veel keer exemplaren van GTA 5 verkocht worden. Zeker als het spel ook eindelijk beschikbaar komt voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

Nog geen reacties

  1. Er zijn er geen 32.5 miljoen verkocht, maar verscheept. Dus er kunnen er nog goed 5 miljoen in de winkel liggen. Desondanks doet GTA 5 het nog steeds heel goed, aangezien GTA 4 ‘pas’ na 3 jaar 22 miljoen keer verscheept.

  2. Waarom kopen mensen dit spel, ik vind het maar niks. De ontwerpers zijn volgens gewoon ziek. Wat voor zin heeft om een spel te spelen waarbij het heel normaal is om iedereen maar overhoop te schieten dan wel plat te rijden. Gevolg is dat vele jonge jongens verziekt worden en verslaafd raken aan zulk soort spellen.

    • @mtber: Het is allemaal niet echt hè. Het is een videogame. Dat sommige mensen het onderscheid tussen feit en fictie niet kunnen maken is niet het probleem van de makers van dit spel. We kijken voor ons vermaakt toch ook naar films waarin hele nare dingen gebeuren. Zijn al die filmmakers dan ook ziek? Het spel is bovendien voor 18 jaar en ouder. Dat ook veel jongere kinderen het spel spelen is aan de ouders en hoe zij de risico’s en effecten op hun kind inschatten. Net zoals je kinderen wel of niet naar bepaalde films laat kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *