GTA IV spelen op je Xbox One? Vanaf nu kan het!

gta 6 geruchten feiten
Stof die oude GTA IV-disc maar snel af.

In tegenstelling tot zijn grote concurrent beschikt de Xbox One over een backwards compatible-functie. Hierdoor kun je een select aantal oude Xbox 360-games als vanouds op je nieuwe console gebruiken. Ook de avonturen van Niko Bellic zijn vanaf deze week speelbaar op de Xbox One.

Daarmee voegt GTA IV zich in een illuster rijtje met backwards compatible-spellen. Op dit moment bestaat de lijst uit enkele honderden games, waaronder toppers als Fallout 3, enkele Call of Duty-titels, de BioShock-serie, Gears of War-reeks en nog veel meer. Ook Battlefield: Bad Company 2 mag niet ontbreken in dit lijstje met toppers.

In GTA IV kruip je in de huid van Niko Bellic, die met valse beloftes van zijn neef Roman naar Liberty City in de Verenigde Staten is gelokt. In plaats van een succesvol leven te leiden, runt Roman een vervallen taxibedrijf in Broker en heeft hij problemen met een aantal criminele organisaties.

De populaire GTA-game is een goed voorbeeld van waarom backwards compatibility absoluut een meerwaarde kan hebben voor de huidige consoles. Wil je zelf checken welke oude titels nog meer speelbaar zijn op de Xbox One? Bekijk dan de volledige lijst.

3 reacties

 1. GTA 4 heb ik helemaal kapot gespeeld. Qua graphics verhoogde hij het niveau t.o.v. San Andreas geweldig goed.
  Ook in tegenstelling tot velen, vind ik IV een betere storyline hebben dan SA.
  Maar beide staan hoog in het lijstje van de beste GTA zijn. GTA 5 is ook wel gaaf maar met de storyline ben je snel klaar (al zijn de nieuwe functies wel vet) en Online wordt nu compleet uitgemolken met het moeilijke verdienmodel terwijl er elke update weer duurdere spullen worden toegevoegd.

  Ben bezig met IV op mijn pc weer werkende te krijgen. Hoop dat het lukt, ik wil het weer eens spelen.

 2. Hier nog een fan van IV. Ook ik heb er oneindig veel plezier aan gehad: op PS3 en PC. Graphics enzo zeker gaaf. Vooral hoe ‘duister’ IV is tov zijn voorgangers spreekt me aan. Daarnaast vind ik t ook gaaf dat je bij missies ook ‘dillemas’ hebt.

  Maar als ik ook kritisch mag zijn: de besturing van auto’s is nogal kut. Niet half zo soepel als voorheen. En voor mij is het ook heel jammer dat IV aardig instabiel is als t op modden gaat. Je plempt een 2-tal voertuigmods in t spel en hop: hij crasht dan meteen en vaak. Ik hou ervan om te modden, dus ja een flinke achteruitgang tov SA. Tot slot: (niet alleen in IV) Wat mij opvalt is dat t besturen van helikopters ed op de PC veel lastiger gaat dan op bijv. de PS2 of 3. T kan natuurlijk aan mij liggen… Maar ik hoop dat dat makkelijker zal gaan in de toekomst.

  • @toyotafortuner: Kan me goed vinden in je woorden! Het besturen van vliegtuigen en helikopters is naar mijn inziens ook in deel 5 nog erg pittig, maar aan de andere kant ook wel een stukje realisme (lijkt me, zelf geen ervaring.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *