GTA Online had niet last van een storing

GTA Online had niet last van een storing

Er bleek geen sprake van een storing van GTA Online. Dit was een bewuste actie van Rockstar Games.

De wereld lijkt even stil te staan bij alle gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Ook gamers merken hier het één en ander van. Zo zijn nieuwe seizoenen van Fortnite en Call of Duty uitgesteld. Ook Rockstar Games heeft op een eigen manier een bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen.

Om de dood van George Floyd te gedenken gingen de servers van GTA Online en Red Dead Online op zwart. Het was een vrij abrupte actie, want de aankondiging was slechts enkele uren van tevoren. Op sociale media was er dan ook veel onbegrip waarom GTA Online zo slecht bereikbaar was, men dacht dat er een storing was.

Wie probeerde in te loggen op GTA Online en Red Dead Online kreeg simpelweg een foutmelding te zien. Alle mensen die tevergeefs zijn gaan klooien met hun internetverbinding ten spijt. Wat dat betreft had Rockstar Games deze spontane aankondiging beter kunnen afstemmen.

De actie was echter van korte duur. De bewuste ‘storing’ van GTA Online en Red Dead Online duurde slechts twee uur. Ondanks de goede bedoelingen van Rockstar had niet iedereen begrip voor de actie. Zo waren er onder meer klachten van mensen die niet snapten welke eer wordt gedaan aan George Floyd. Het klinkt ook een beetje hypocriet. Een gewelddadige game (waar je nota bene de politie en onschuldige burgers kunt afmaken) tijdelijk offline halen om bij zo’n gebeurtenis stil te staan klinkt nogal dubbel.

Nog geen reacties

  1. ook een beetje gek dat ze bij eerdere aanslagen of moorden van eender welke kleur persoon dit nooit gedaan hebben. Hier lijkt wel sprake van discriminatie tov andere huidskleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *