GTA Online krijgt eindelijk een levendig nachtleven (DLC)

King pin zijn wordt nog toffer
Eerlijke investeerders krijgen er weer een nieuwe mogelijkheid bij in GTA Online.

Het echte nachtleven is altijd een feestje, maar wanneer je de volgende dag vroeg op moet is het wellicht verstandiger om eventjes virtueel te feesten. Dat kan binnenkort in GTA Online (alweer bijna 5 jaar oud), het populaire online aspect van Rockstar’s gerenommeerde sandbox-serie. Wat houden de aankomende nachtclubs precies in?

Los Santos’ nachtleven gaat een stuk levendiger worden met de aankomende update. Het online component van Grand Theft Auto V wordt nog steeds door veel liefhebbers in allerlei configuraties gespeeld, maar het hoofddoel in de serie is altijd geld verdienen geweest. Nachtclubs gaan in de ‘vanilla’ online modus het verdienen van bakken met geld gemakkelijker en minder gewelddadig maken. Heists zijn leuk, maar sommige Grand Theft Auto’ers willen een eerlijk zakcentje verdienen.

Je kunt de clubs kopen (een investering die GTA Online kennende niet goedkoop gaat zijn) om ze vervolgens uit te baten. Rockstar geeft je daarbij de mogelijkheid om de club te bezetten met werknemers, maar je kunt ook het uiterlijk van de club customizen en zelf de promotie voor je etablissement onder handen nemen.

Verder speelt Rockstar in op de gebruikelijke bezigheden van gamers in de GTA-wereld. We zijn namelijk allemaal een beetje crimineel. “Hoe populairder je club, des te sneller vult je geheime kluis zich. Management is eerlijk werk en een nette manier om inkomsten uit je meer schimmige ondernemingen bij Disruption Logistics, The Open Road, SecuroServ en Free Trade Shipping Co. schoner te wassen dan versgewassen was.”

De clubs worden overigens door bestaande DJ’s bezet. Hoewel ik geen van de artiesten ken, is het altijd leuk dat GTA-games een kleine overlap met de realiteit hebben; Solomun, Tale Of Us, Dixon en The Black Madonna komen naar de game en zullen de nachtclubs met hun eigen muziek verrijken. Totdat de muziekrechten verlopen zijn, natuurlijk.

De DLC komt ergens in juli uit maar Rockstar zal nog een exacte releasedatum bekend maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *