GTA V: 3 mods die je een superheld (of schurk) maken

Thanos is een beest, of dat nou in GTA V of Infinity War is
En een basis how-to over hoe je de mods installeert.

Het immens populaire GTA V heeft om meerdere redenen een gigantische herspeelbaarheid. Enerzijds blijft het verhaal ontzettend tof om nog eens te ervaren en de open wereld (Online en offline) hebben ontzettend veel te bieden. Een andere reden, vooral voor PC-fanaten zoals ikzelf, spelen GTA V daarentegen vooral om een andere reden: de geweldige mods. Zonder verdere poespas zijn dit 3 superhelden- (en schurken)-mods gemaakt door legendarische modmaker JulioNIB.

Avengers
We trappen af met een beetje vals spelen, want deze Avengers-mod bestaat eigenlijk uit een aantal verschillende mods van de vermelde modmaker. Enerzijds kun je met deze mod aan de slag als de Hulk en stamp, spring en beuk je je een weg door Los Santos.

Ben je meer van het vliegen, dan vraag je J.A.R.V.I.S. of hij je Iron Man-pak even kan aangeven. Naast vliegen heb je natuurlijk je bad-ass pak met raketten, machinegeweren en de gigantische lazerstraal die uit je borst komt. Oh, en de Hulk Buster zit ook gewoon bij de mod!

Tot slot maakte JulioNIB ook een Thanos-mod. Jazeker, de paarse superschurk uit Avengers: Infinity War komt compleet met de verschillende Infinity Stones en bijbehorende superaanvallen. Teleporteren, meteorieten werpen en lazers uit je handschoen knallen zijn allemaal inbegrepen.

[gv data=”hqIFSox_z00″][/gv]

Magneto
Geen Marvel-fan? Dan is de Magneto-mod misschien wat voor jou. Wat betreft mechanieken is dit wellicht de meest complete mod van de betreffende modmaker in zijn arsenaal. Zoals je wellicht wel weet, kan Magneto – de superschurk uit de X-Men-franchise – metaal manipuleren. De mod maakt dan ook de meeste metalen objecten manipuleerbaar.

Zo kun je vijanden aan palen van verkeersborden spiezen, til je auto’s met je magnetische krachten op en kun je tientallen vuurwapens tegelijkertijd boven een ongelukkige politieagent laten zweven, waarna je hem op brute wijze executeert. Je kunt zelfs een trein van de rails trekken en een gigantische metalen ketting des doods maken. Check het zelf maar hieronder:

[gv data=”zKX4EWmp8es”][/gv]

Superman
Met de Superman-mod vlieg je op hoge snelheid door Los Santos en kun je gemakkelijk de veel te sterke superheld zijn. Het enige wat je hoeft te doen is je lazerogen goed mikken, want je vernietigt alles in je pad. Ook kun je bad-guys lekker vastgrijpen om ze vervolgens weer kei hard weg te smijten. Natuurlijk zijn supersnelheid, extreme kracht en keiharde klappen inbegrepen.

Ben je meer een schurk, dan kun je de Zod-skin over de krachten van superman heen gooien. De aartsrivaal van Superman heeft immers bijna dezelfde krachten. Bevries mensen met je ijs-adem, verpletter een politieagent met overgewicht met een bus en wanneer je daar je kicks niet meer uithaalt, dan kun je superman in Los Santos spawnen voor een over-de-top supergevecht der titanen.

[gv data=”1yosQavr_C0″][/gv]

How-to: alle benodigdheden
Voor degenen die nieuw zijn in de modding-scene van GTA V zou ik aanraden om een uitgebreide tutorial te checken voordat je met dergelijke scripts aan de slag gaat. Hoewel er weinig fout kan gaan is het altijd aan te raden om een singleplayer- en multiplayer-map voor je GTA V-folder te maken. Vanwege Take Two’s karige mod-beleid. Je kunt het beste dus twee keer de gehele game op je harde schijf hebben staan.

Daarnaast vereisen alle enigszins interessante mods altijd een zogenoemde Hook Loader, een speciaal programma om GTA V de scripts die je toevoegt te laten gebruiken. Deze Script Hook is daarvoor een aanrader. Ook heb je voor al de bovenstaande mods deze plugin nodig.

In principe heb je met die twee programma’s alles wat je moet hebben om de superhelden-mods te gebruiken. Er zijn een hoop andere mods te vinden (bijvoorbeeld via deze gigantische mod-hub) die toevoegen aan deze ervaring, maar check altijd even of mods werken in combinatie met andere mods.

Meer over GTA-mods lezen? Check dan hier hoe je Fortnite in Los Santos kunt spelen. Deze grafische mod maakt GTA V tot een waar visueel meesterwerk, al heb je daar ongetwijfeld een monster PC voor nodig. Tot slot maakt deze fysieke mod GTA V tot ware racing simulator.

Screen @GTA X Scripting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *