GTA V uit de schappen gehaald wegens vrouwonvriendelijk

GTA V uit de schappen gehaald wegens vrouwonvriendelijk
Omdat spelers worden aangemoedigd voor de lol vrouwen te vermoorden.

Autodiefstal, excessief geweld, gunfights, druggebruik, en met de komst van de eerstepersoonsmodus is ook het prostitutiebezoek levendiger dan ooit. Ja, Grand Theft Auto weet weer ouderwets veel opschudding te veroorzaken. Toch heeft het spel van Rockstar Games nog niet tot een verkoopverbod heeft geleid, alleen de Australische tak van de winkelketen Target heeft nu besloten om het spel in de ban te doen.

Target werd onder druk gezet door een online petitie om het spel uit de schappen te halen, die inmiddels 41.000 keer is ondertekend. Vooral het vrouwenhaatgehalte is de klagers een doorn in het oog:

“Deze game geeft spelers, na verschillende seksuele daden, de mogelijkheid om vrouwen bewusteloos te slaan en met machetes, knuppels of geweren te doden, om hun geld terug te krijgen.”

Target heeft daarop besloten gehoor te geven aan de oproep:

“We hebben de laatste dagen met veel klanten gepraat over de game en er is een aanzienlijke bezorgdheid omtrent de content van de game. We hebben het gevoel dat de beslissing om de verkoop van GTA V te stoppen in overeenstemming is met de visie van een meerderheid van onze klanten.””

De winkelketen zegt dat geweldadige games in het vervolg wel degelijk kunnen worden verkocht aan hun volwassen klanten, maar dat men in het geval van GTA V toch heeft geluisterd naar de “sterke feedback”.

Nog geen reacties

  1. Sorry maar er zijn in het echt nou eenmaal hoeren, die vind je dus ook in het spel. Wil je echt iets goeds doen in de wereld ga daar dan achteraan stelletje zielige feministen. Daarnaast kan je ook een vrouwelijk karakter aanmaken en een man doodknuppelen en doodschieten want je loopt nou eenmaal vrij rond in een game wereld. Hier hoor je ze natuurlijk niet over. Feministen willen namelijk altijd de voordelen van het gelijk zijn(en terecht) maar nadelen willen zij niet. Ik denk dan altijd zo: het is niet 1 richtingsverkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *