Guust Flater in de spotlight gezet met Google Doodle

Auteur: , 1 Reactie
Guust Flater in de spotlight gezet met Google Doodle

Google heeft op haar homepage een hommage gebracht aan stripheld Guust Flater, die vandaag zijn 57e verjaardag viert.

Guust Flater werd bedacht door de Belgische striptekenaar André Franquin. Op 28 februari 1957 verscheen de eerste Guust-strip. Het speelt zich af op de redactie van het stripblad Robbedoes, waar Guust werkt als postsorteerder. Nou ja, werkt is misschien wat overdreven. Guust is aanwezig, en neemt het niet al te serieus: een groot deel van de dag slaapt hij en als hij toch wakker is, voert hij bizarre experimenten uit. Met de gebruikelijke chaos tot gevolg.

Naar TV

In 1981 kwam er een film van de Guust Flater-strips, genaamd Fais gaffe à la gaffe. Franquin had echter zijn twijfels over de film en gaf alleen toestemming voor het gebruik van de grappen, waardoor de namen van de personages moesten worden veranderd. De film flopte. De Franse animatiestudio Normaal maakt rond Guust Flater een serie van 78 afleveringen van telkens zeven minuten. In elke aflevering worden een aantal bestaande gags rond hetzelfde thema samengevoegd. De serie werd begin 2009 op France 3 uitgezonden.

Vandaag siert Guust, zittend op een bruut gemodificeerde fiets, de voorkant van Google.nl. Wie een mouse-over doet over de afbeelding krijgt de tekst ’57e verjaardag van Guust Flater’ te zien.

Guust Flater Google Doodle

Eerdere doodles van Google stonden in het teken van bijvoorbeeld Koninginnedag of interactieve Rorschachtesten. Alle doodles van Google -het zijn er meer dan 1400- kun je HIER bekijken.1 reactie

Ah..jeugdsentiment!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).