Haagse trams kunnen inchecken met bankpas


Het kan wel, maar jij kan het nog niet.

Vandaag toont de HTM nieuwere incheckpalen die in de nieuwste trams zitten. Het voordeel van die nieuwe palen is dat ze ook inchecken met bankpassen toestaan.

Het voordeel van een bankpas, ten opzichte van een OV-chipkaart, is dat hij iedere maand standaard wordt opgeladen met nieuw tegoed – als je werkt tenminste. Scheelt gedoe met een automaat en met een extra pasje in je portemonnee.

Den Haag is niet de eerste stad die met een nieuwere vorm van betalen voor je openbaar vervoer komt. Ook in Rotterdam wordt al door een zeer beperkte groep mensen getest met andere incheckvormen. Zo kunnen de Rotterdamse proefpersonen met een bankpas en een smartphone door de poortjes van de metro.

De Haagse test is helaas ook nog steeds niet voor iedereen toegankelijk. Het goede nieuws is wel dat het pinpasinchecken volgens anonieme lekkers al volgend jaar voor de gewone man mogelijk wordt.

3 reacties

  1. Top idee! Hopen dat we hiermee straks ook verlost zijn van de ov-chipkaart. Die geeft mij toch altijd het gevoel dat ik te veel betaal doordat er een bepaald saldo op moet blijven staan.

  2. Het klinkt goed. Het lijkt erop dat we steeds meer naar een systeem toegaan dat fungeert als betaling en toegangscontrole. Een chip, in een pas of telefoon, die fungeert als bankpas, rijbewijs, OV kaart, en wellicht in de toekomst ook je paspoort?

    • @pomoek: Ik juich het één-kaart systeem alleen maar toe. Het is ook niets nieuws. Het is gewoon heel relaxed om in te checken met een kaart, om vervolgens diezelfde kaart te gebruiken om een flesje drinken af te rekenen in een supermarkt met een swipe. In Hong Kong kan dit bijv, werkt echt super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *