Haal alles uit je Chromecast met deze vijf apps

Auteur: , Geen reacties
Google Chromecast

Heb je al een Chromecast in de HDMI-poort van je tv gestoken? Hier vijf apps die je niet mag missen.

Google’s hdmi-stick in de vorm van de Chromecast is in zijn korte bestaan al 650 miljoen keer gebruikt, zo liet een topman van de zoekmachinegigant deze week aan Gigaom weten. Dat vinden we eigenlijk nog aan de lage kant, want het is een verdraaid handig stickje en er gaat geen dag voorbij zonder dat er op de Apparata-redactie wel iets naar de curved OLED wordt gecast, Reden genoeg om eens op een rijtje te zetten wat momenteel de handigste apps zijn voor het 35 euro kosten verbind-apparaatje.

YouTube voor Android & iOS
YouTube
We beginnen met de klassieker. De YouTube-app voor Android en iOS werkt al verdraaid handig, maar met één druk op het Chromecat-logootje bovenin de app en al je favoriete content wordt meteen op je tv getoond. Je kunt ook een wachtrij met video’s genereren, zodat je achter elkaar filmpjes op je tv kunt blijven kijken. Geen Chromecast-gebruiker kan zonder.

Netflix voor Android & iOS
Netflix voor Android & iOS
Wie Netflix heeft, maar geen smart-tv, kán eigenlijk niet zonder Chromecast. Met de Netflix-app kun je namelijk alle content van de streaming dienst – 8,99 euro per maand – in een handomdraai naar je tv casten, waarna je telefoon als afstandbediening dient. Via de app kun je de voortgang van de serie zien, verder of terugspoelen en de ondertiteling selecteren.

Plex voor Android & iOS


Wie het fantastische Plex gebruikt, moet zeker ook de Chromecast-functie eens gebruiken. Plex is een mediaserver die al je gedownloade films en series automatisch indexeert, op de eigen server zet, en vervolgens op al je apparaten met een internetverbinding beschikbaar maakt. Daarbij krijg je een schitterende interface te zien, omdat Plex je content automatisch voorziet van posters, en beschrijvingen.

Photowall voor Android & iOS
Photowall voor Android & iOS
Met Photowall, een officiële app van Google, kun je foto’s maken, bewerken en deze direct naar je tv sturen waar ze in een slideshow worden getoond. Handig voor op feestjes. Na afloop kun je alle foto’s automatisch in een YouTube-video laten verwerken. Als aandenken.

Gamingcast voor Android
Gamingcast
Snake, Pong, Xonix, Tetrominoes, Flapper of Breakout. Met het 1 euro kostende GamingCast op je Androit-telefoon kun je al deze spellen op je TV spelen via je Chromecast, waarbij de bediening via je telefoon loopt. Ultieme even-5-minuten-ontspannen-bezigheden.

Op zoek naar meer apps voor de Chromecast? Download dan de app Cast Store. Een zoekmachine annex Play Store waar je alle apps die samenwerken met Gooogle’s Chromecast kunt vinden per categorie.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).