Haal je mailtjes terug met Undo Send in Google Inbox

Google-Inbox-Undo-Send
Als je ooit wel eens spijt hebt gehad van een mailtje dat je verstuurd hebt, dan heeft Google goed nieuws. Met Google Inbox werken ze aan een oplossing om mailtjes snel terug te halen.

In een Reddit Q&A kwam men erachter dat Google deze Undo Send-functie eigenlijk al bij de lancering van de testversie klaar wilde hebben. De kans dat een dergelijke functie er komt is daarom dus ook erg groot. De optie om mailtjes terug te halen voordat de ontvanger hem gelezen heeft moet vooral uitkomst bieden als je vergeet een bijlage toe te voegen, of je een stomme spelfout maakt in een belangrijk bericht.

Universele inbox
Tegen de tijd dat de uiteindelijke versie van Google Inbox te downloaden is, zullen er nog een aantal andere functies toegevoegd worden. Zo werkt het team aan een tablet-versie, cross-browser support en de integratie van Google Drive. Ook wordt er nagedacht over een universele inbox, waarop je de berichten van meerdere mailadressen tegelijk kunt verzamelen.

Ook legde Google uit waarom Inbox een nieuw, los product is, en geen uitbreiding voor je Gmail-account. Zo zou er veel onderzoek gedaan zijn naar de manier waarop we tegenwoordig onze mail lezen en gebruiken, en daaruit blijkt dat we het steeds meer als een to-do lijstje zijn gaan zien, en dat mails steeds vaker op telefoons gelezen worden ten opzichte van computers. Er werd besloten een stap terug te nemen, en zo een nieuwe vorm van e-mail te ontwikkelen die aangepast is op deze nieuwe manier van mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *