Haat jij de iPhone X notch? Dan hebben we slecht nieuws

'iPhone X gemaakt door dwangarbeid'
Don’t shoot the messenger.

Vorig jaar gaf Apple het tienjarig bestaan van de iPhone kleur met haar gloednieuwe iPhone X. Het peperdure paradepaardje verschilt van zijn voorgangers door het randloze scherm, inclusief de zeer beruchte inkeping. Hoewel de meningen verdeeld zijn over de iPhone X notch, lijkt de inkeping nog wel een tijdje aanwezig zal zijn bij Apple’s smartphones.

Volgens het Koreaanse ET News is Apple bezig om de module voor Face ID in 2019 te combineren met de module voor de reguliere camera. Mocht dit proces lukken, dan kan de inkeping een stuk kleiner gemaakt worden. Het nadeel? De kleinere inkeping is op z’n vroegst klaar in 2019.

Bovendien meldt ET dat Apple de technologie van Face ID wil verbeteren, waardoor het gebruikelijk is dat er meer onderdelen gebruikt zullen worden. Hoeveel de ‘notch’ dus gaat krimpen, valt niet met zekerheid te zeggen. Hopelijk gaat dit niet voor dezelfde leverproblemen zorgen als vorig jaar.

Hoewel de inkeping van de iPhone X niet heel erg is, zorgt de speciale designkeuze er wel voor dat media en veel applicaties niet volledig gebruikmaken van het scherm. De ‘notch’ neemt namelijk een deel van het scherm in beslag, waarop ontwikkelaars hun apps op moeten aanpassen.

4 reacties

  1. Misschien moeten ze even bij Motorola spieken met hun MotoX? Die hebben het namelijk beter geregeld.. (display links en rechts van de notch de statusbar voorzien van zwarte achtergrond)

  2. > Haat jij de iPhone X notch?
    Ja, ik zou niet zo’n telefoon willen hebben.
    > Dan hebben we slecht nieuws
    Shit!
    > lijkt de inkeping nog wel een tijdje aanwezig zal zijn bij Apple’s smartphones.
    Oh gelukkig. Ik was bang dat je ging vertellen dat andere fabrikanten deze draak van een design gaan overnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *