Hacker jat naaktfoto’s van tientallen vrouwelijke celebrities

Auteur: , 12 Reacties
Jennifer Lawrence naaktfoto's gelekt

Het internet beleefde vannacht een complete meltdown toen er op 4Chan een stapel naaktfoto's van beroemdheden werd gedumpt. Van Jennifer Lawrence tot Ariana Grande, ze gaan allemaal met de billen bloot. Letterlijk.

De foto’s verschenen gisteravond op een uithoek van het internet, namelijk 4Chans befaamde /b/ board. Daar claimde iemand de iCloud-accounts van talloze celebrities te hebben gekraakt, waardoor tientallen naaktfoto’s en -video’s zijn buitgemaakt. Het beeldmateriaal is naar alle waarschijnlijkheid via de iPhones van de sterren in de clouddienst van Apple terechtgekomen. Dit is echter nog onbevestigd, Apple heeft ook nog niet gereageerd op de vermeende hack. De uploader zou geprobeerd hebben er bitcoins mee te verdienen.

Lange lijst met namen

De lijst met namen waarvan explicite pics zijn gejat check je hier. Het zijn er, zoals je kunt zien, extreem veel. Van Avril Lavigne, Amber Heard, Candice Swanepoel, Cara Delevingne, Farrah Abraham, Gabrielle Union, Hayden Panettiere, Hillary Duff, Kaley Cuoco, Kim Kardashian, Mary-Kate Olsen tot Selena Gomez.

Jennifer Lawrence is niet bepaald blij met het feit dat naaktfoto’s van haar online zijn verschenen. De actrice onderneemt juridische stappen, aldus Variety. Wel heeft haar woordvoerder aan BuzzFeed bevestigd dat de naaktfoto’s echt zijn, in tegenstelling tot Ariana Grande, die roept dat de foto’s “compleet nep” zijn. Nickelodeon-sterretje Victoria Justice zegt eveneens dat het om fake fotomateriaal gaat. Helaas dames, die vlieger gaat niet op.

Actrice Mary Elizabeth Winstead (A Good Day To Die Hard) reageerde via Twitter als volgt op het schandaal:
Mary Elizabeth Winstead

Ze zegt daarnaast dat de foto’s al lang geleden zijn verwijderd.

Nu vraagt u zich, net als de rest van het WWW, natuurlijk af waar u de foto’s kunt vinden. Wel, de meeste Imgur-albums met celebrity nudes worden zo langzamerhand offline gehaald, maar op deze subreddit (NSFW) is alles nog steeds netjes gearchiveerd, mocht u uw dag daarmee willen beginnen.

Lees ook: 5 dingen die je moet weten over de iCloud hack en is het Apple’s schuld dat er naaktfoto’s van beroemdheden zijn uitgelekt?

Of op zoek naar babes? Check dan onze Instagram lijstjes.

UPDATE: Apple geeft aan dat er geen lek in iCloud zit!12 reacties

Never EVER make naaktfoto’s met je mobiel. Deze worden letterlijk sneller naar de Cloud geüpload dan dat je kan verwijderen.

Nu valt het voor de plebs nogal mee, maar een celeb moet dit gewoon weten.
Tering, het zijn er echt bizar veel.

*productiviteit voor deze maandag vaarwel zegt*
Shit, zit nu op het werk :-(
Holy shit! heb even een cache doorgelopen… zit behoorlijk wat hardcore pr0n tussen.

Voel me serieus schuldig…. dit wil je echt niet online hebben…
@Laue: Ik zie maar weinig naakt… of weet ik gewoon niet hoe reddit werkt??
@aallex: dr is al een boel gedeletet, maar cache/mirror sites laten alles nog zien. Dit zijn niet de standaard “ik-voel-me-sexy-en-laat-een-nipple-zien-selfies”

serieus niet cool voor de gene die gehackt zijn.
Mensen zullen vast begrijpen dat wanneer er iets op het internet komt te staan, dit NOOIT meer zal verdwijnen.
die celebs willen dan ook allemaal apple producten gebruiken he…bij Google Drive heb je dat niet voor
@Jantje_555: Merendeel van de foto’s zijn niet gemaakt via een Apple product en kan dan ook makkelijk via Dropbox gegaan zijn bijvoorbeeld.
Ik zie ook weinig nudes staan in de mirror pagina gegeven in het artikel. Is er nog een andere link? (@Laue)

Verder ook niet bar slim om dit soort foto’s in de cloud te bewaren.
@daniel4351: 2 min googlen en je komt er vanzelf.

Ik ga er van uit dat de meeste mensen niet eens weten dat er een backup in je cloud word gemaakt. Als je zulke foto’s laat rond slingeren……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).