Hacker met strafblad geen enkel probleem voor bedrijven

Show me the money
Ben jij een briljante hacker en heb je je talent niet altijd even netjes benut? Ben je daardoor voor justitie geen onbekende meer? Maak je om je carrière geen zorgen, want bedrijven staan om je te springen.

De 18-jarige Rotterdamse scholier die op moment van schrijven nog vast zit op verdenking van het hacken van duizenden computers, hoeft zich over zijn toekomst niet direct zorgen te maken. Dat wil zeggen, wanneer hij weer op vrije voeten komt. Verschillende bedrijven staan in de rij om hem een baan aan te bieden.

We leven in een digitaal tijdperk waarbij ontwikkelingen elkaar in razend tempo opvolgen. De diepgaande kennis waarover doorgewinterde hackers veelal beschikken is voor veel bedrijven goud waard. Het is dan ook niet de eerste keer dat een hacker die op bedenkelijke wijze furore maakte, bij een groot bedrijf met een riant salaris aan de slag gaat. Bijvoorbeeld als beveiligingsexpert. Maar het gaat niet altijd goed.

De knul in kwestie zit nog in voorlopige hechtenis en moet volgende week voor de rechter verschijnen. Hij bleek op afstand webcams van besmette computers te kunnen bedienen en beeldmateriaal op te slaan. Daarnaast zou hij het gestolen vwo-examen Frans online hebben gezet. Zijn advocaat zegt dat hij dit puur voor de kick deed. (via: ad.nl)

Nog geen reacties

  1. Het is wel bekend dat hackers heel gewild zijn bij bedrijven (en overheden).
    Omdat die gast niet de overheid heeft gehackt is er zelfs een redelijke kans dat hij voor de AIVD moet werken ipv een celstraf krijgt.

  2. Enigste situatie waar ik ook maar een beetje respect voor zo’n persoon kan opbrengen is als die de malware zelf geschreven heeft.
    Een RAT (Remote Access Tool) op een slecht beveiligde PC installeren kan ik ook wel 😉

    Overigens, het plaatsen van naaktfoto’s op de persoonlijke Facebook van mensen gaat mij een stapje te ver om te bewijzen wat je kunt, typisch geval van aandacht tekort dus.

    • @m19nl: Het is inderdaad een vorm van aandacht trekken. Wat is er immers voor lol aan om ergens briljant in te zijn terwijl dat verder voor iedereen onopgemerkt blijft. Kennelijk werkt het om op een foute manier aandacht te trekken, want feit is wel dat deze jongeman zichzelf (bedoeld of onbedoeld) op de kaart heeft gezet en bedrijven nu in de rij staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *