Hacker stuurt NSA ‘onkraakbare’ mixtape

mixtape
Hack-artiest David Huerta gaf zijn nieuwste mixtape aan de NSA. Het zal ze echter heel wat moeite kosten om er ook daadwerkelijk naar te luisteren.

Huerta heeft naast een passie voor muziek ook een liefde voor het hacken. Zo organiseerde hij de World Hack Day en de Cryptoparty. Zijn nieuwste project combineert deze twee passies en levert daarmee een geslaagde troll-actie op jegens de NSA.

Met behulp van een Arduino Board componeerde hij naar eigen zeggen een “soundtrack voor de moderne surveillance-maatschappij”. Dit stopte hij vervolgens in een transparant acryldoosje, om ook nog even een statement te maken over transparantie.

Alleen mensen die een speciale encryptiecode hebben, kunnen de muziek op de kleine cassette afspelen. Zonder deze sleutel is het zo goed als onmogelijk om de code op de SD-kaart te kraken. “Dit bewijst dat regels van wiskunde nog steeds krachtiger zijn dan de regels van de sterkste wereldmachten”, aldus Huerta op zijn blog.

“The NSA can read my stupid Facebook updates but without my consent it will never be able to listen to my kick-ass mix tape, even if it’s sitting right in front of them.”

We zullen waarschijnlijk nooit weten of de NSA de moeite neemt om deze code te kraken, maar Huerta lijkt al genoeg plezier te beleven aan het feit dat zijn muziek slechts door een select publiek beluisterd kan worden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *