Hackers dreigen met online zetten Pirates of the Caribbean 5

Auteur: , Geen reacties
Pirates 5

De nieuwe film van Disney is in verkeerde handen gevallen.

Het vijfde deel in de Pirates-reeks zal vanaf volgende week vrijdag in de bioscoop draaien. Een groep hackers hebben de film nu al in handen en eisen losgeld van Disney. Voldoet Disney niet aan de eis van de piraten dan zeggen ze de film online te gooien.

Daarmee lijkt de geschiedenis zich te herhalen. Recent werd bekend dat het nieuwe seizoen van Orange is the New Black in verkeerde handen terecht was gekomen. Ook toen wilden hackers losgeld. Dit keer van Netflix. De Amerikaanse streamingdienst gaf geen gehoor aan de de eis en de eerste 10 afleveringen verschenen vervolgens op het web.

Volgens The Hollywood Reporter en Deadline schrijven dat de hackers een onbekende geldsom willen. Dit moet uitbetaalt worden in Bitcoin, de digitale valuta. Naar verluidt gaat Disney niet betalen en is het bedrijf in samenwerking met de FBI bezig om de hackers op te sporen. De kans is dus aanwezig dat Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales vroegtijdig te zien zal zijn.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).