Hackers dumpen dossiers celebs online na hack VEVO

Taylor Switft's VEVO-dossier lag tijdelijk op straat
Onder andere informatie over Taylor Swift lag op straat.

De hackergroep OurMine begint een zekere reputatie op te bouwen. Na een boel succesvolle hacks op social media-accounts van onder andere Mark Zuckerberg, Netflix en Playstation, richtte de groep zijn pijlen nu op muziekvideodienst VEVO. Helaas was de reputatie van de groep niet bekend bij een vertegenwoordiger van de site, want hij reageerde op de dreiging van OurMine met de simpele woorden “F*ck off.”

OurMine hackte veelal accounts en gebruikte die vervolgens voor reclame voor zichzelf. De meeste ‘ethische’ hacks waren gericht op het beschamen van doelwitten en resulteerde nauwelijks in daadwerkelijke lekken. OurMine stuurde het volgende naar VEVO: “Hi, OurMine hier, je hoeft je geen zorgen te maken. We hebben alleen toegang tot veel privédocumenten maar we gaan ze niet delen.” Een vertegenwoordiger van het bedrijf reageerde ietwat ontactisch: “F*ck off, jullie hebben helemaal niks.”

Gigantische lek
In reactie op de respons plaatste OurMine ruim 3 terabytes aan bedrijfsinformatie op internet, zo ontdekte Gizmodo. De documenten waren openbaar toegankelijk op de site van de hackers. Veel van de informatie was nauwelijks gevoelig, maar er zaten ook interessante dossiers tussen.

Zo zouden ruim 90 privédossiers van beroemdheden zijn gelekt, waaronder die van de succesvolle Taylor Swift, Ariana Grande, One Direction en U2. Via een Instragram-hack kun je het telefoonnummer van die celebs krijgen. Daarnaast zouden er tussen de bestanden social media-strategieën hebben gezeten, en was er memo gelekt die werknemers uitlegt hoe ze het alarm moeten uitschakelen.

Nu was het niet per se een slimme zet van de betreffende vertegenwoordiger om zo te reageren op OurMine’s relatief vriendelijke berichtje. Hoewel hackergroepen altijd een zekere vigilante-status hebben, zou het berichtje van OurMine meer als een waarschuwing geïnterpreteerd kunnen worden. Het is immers een big business om bedrijven op gaten in hun virtuele beveiliging te wijzen. Volgens VEVO was het daarentegen een phishing-aanval, uitgevoerd via LinkedIn, zo meldt Variety.

Hoe dan ook, nadat OurMine hun punt had gemaakt en een VEVO-executive de groep benaderde, werd de informatie abrupt offline gehaald. Als je ooit een dergelijk berichtje krijgt, reageer dan dus niet met ‘f*ck off!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *