Hackers kunnen zelfrichtend geweer op afstand overnemen

Auteur: , 2 Reacties
Zelfrichtend geweer blijkt te hacken

Wapens zijn de afgelopen decennia steeds geavanceerder geworden, maar het zelfrichtende geweer van TrackingPoint zorgt vooral voor onrust.

De techniek van TrackingPoint heet ShotView en zorgt ervoor dat je kogel altijd zijn doelwit treft, omdat je vooraf kunt aangeven wie je wilt raken. Dat klinkt leuk voor in games, maar in de echte wereld is er al maandenlang discussie over het hypermoderne wapentuig. Die discussie zal vermoedelijk alleen maar feller worden, want twee veiligheidsresearchers hebben ontdekt dat je het geweer op afstand kunt hacken. Zo kun je ‘m bijvoorbeeld onklaar maken, maar ook het doelwit aanpassen.

De ontdekking werd gedaan door Runa Sandvik en Michael Auger, die vervolgens aanklopten bij Wired. Het geweer is verbonden met internet via WiFi, terwijl de software niet waterdicht blijft. Dat maakt het dus mogelijk om met de juiste kennis in te breken. Het tweetal wil hier meer over vertellen tijdens de Black Hat-conferentie van volgende maand, al is het de vraag of dat nog nodig is. TrackingPoint verkeert door alle onrust namelijk al een tijdje in financieel zwaar weer, dus de kans dat hun geweer op grote schaal gebruikt wordt, wordt steeds kleiner.2 reacties

Lol een vrouw met een gun.
Kansloos concept …. PUNT
De succesvolle wapens op dit moment hebben vaak een aantal punten gemeen:

– goedkoop te fabriceren
– betrouwbaar
– eenvoud
– standaard munitie


Dit wapen voldoet aan geen en zal buiten techbeurzen nooit in de praktijk gezien worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).