Update: Playstation Network en Xbox Live werken weer

Servers van Playstation en Xbox gehackt
Wanneer je je had verheugd om tijdens de kerstdagen online los te gaan op je Xbox of Playstation, kom je bedrogen uit.

De servers van Xbox Live en Playstation Network zijn vermoedelijk het doelwit geweest van een ddos-aanval, waardoor vrijwel alle servers onbereikbaar zijn. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld niet inloggen op hun console en is online spelen ook niet mogelijk.

Volgens het Britse The Guardian is de aanval uitgevoerd door de hackersgroep ‘Lizard Squad’. Sony laat weten dat het gehele netwerk offline is gehaald. Ook Microsoft meldde aan zijn gebruikers dat Xbox Live Core Services niet goed bereikbaar is.

Het is nog niet bekend wanneer beide servers weer bereikbaar zijn, maar vooralsnog zit er niets anders op dan de dag met je familie door te brengen.

Update, 15.30u: Mega-oprichter Kim Dotcom heeft er eigenhandig voor gezorgd dat Xbox Live en Playstation Network weer bereikbaar zijn. Dotcom wilde zelf een potje gamen, maar kon dat niet door de aanval van Lizard Squad. Hij beloofde de hackersgroep 3.000 premiumaccounts bij Mega, maar alleen als ze direct zouden stoppen met de aanval. Dat gebeurde twee uur geleden, waardoor de diensten geleidelijk aan weer bereikbaar zouden moeten worden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *