Ethereum raket

Hackers stelen honderden miljoenen aan Ethereum

Wormhole

Het is weer eens raak. Hackers zijn erin geslaagd een grote hoeveelheid aan wrapped Ethereum te hacken via het protocol Wormhole.

Nog altijd komt het geregeld in het nieuws dat cryptocurrency exchanges slachtoffer zijn geworden van een hack. Ook dit keer is het weer, helaas, raak. Cryptoplatform Wormhole is gehackt voor omgerekend 282 miljoen euro. Het gaat hier om een hack van in totaal 120.000 wETH. Deze afkorting staat voor wrapped Ethereum. Het platform heeft de info op Twitter bevestigd.

De Ethereum werd gekaapt vanaf de Solana blockchain. Van die 120.000 wETH, ging 93.750 ETH naar de blockchain van Ethereum. Naar aanleiding van de hack ging het platform ook enige tijd offline voor onderhoud.

https://twitter.com/wormholecrypto/status/1488976115750383626

Uiteindelijk had de hack geen gevolgen voor klanten van Wormhole. Alle funds zijn weer teruggestort en de diensten zijn weer online om te gebruiken. Het komt vaker voor dat crypto exchanges gekaapt worden en dat de dienst zelf voor de gevolgen opdraait. Zo merken klanten er vrijwel niets van. Uiteindelijk zal de veiligheid er beter op moeten worden.

In je eigen geval is het hebben van een hardware wallet altijd de beste manier om je crypto’s veilig te bewaren. Zo ben je niet afhankelijk van andere partijen en kunnen anderen dit niet online van je jatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *