Halo: een bizar luchtschip voor $330 Miljoen

Halo boven Monaco
Een nieuw speeltje voor de rijken van deze aarde.

Dit bewoonbare ‘luchtschip’ heeft een oppervlakte ter grootte van vier voetbalvelden (“20 suites and bedrooms, multiple grand saloons and dining rooms, work and conference spaces, a spa, a cinema, a ballroom and much more”). Het project is ontworpen door het Britse Andrew Winch Designs, deze in Londen gevestigde studio heeft onder andere geholpen bij het ontwerp en de ontwikkeling van een aantal van ’s werelds grootste superjachten, prive-jets en woningen.

De Halo, zoals het luchtschip genoemd wordt, is nu nog een digitale rendering, maar het bedrijf beweert dat de Zeppelin-achtige unit binnen een decennium een realiteit kan zijn. Een prototype van 81 meter lang vloog in 2013 door de lucht en heeft de certificering van de Amerikaanse Federal Aviation Administration ontvangen.

Halo vs jacht

Mochten de passagiers van dit vliegtuig in de verleiding komen om te ontdekken wat er onder hen zweeft, dan kan men de buitenste ring van de Halo verlagen tot de grond (of zeespiegel), zodat je een eigen/kunstmatig prive-eiland creëert om te duiken of zwemmen.

Halo is ontworpen om onder 12.000 voet te vliegen (3.600 meter), dus niet onder druk. Transparante vloeren in sommige delen van het vliegtuig geven uitzicht op wat direct daaronder ligt. Men verwacht dat Halo een actieradius heeft van 6.000 mijl (10.000 kilometer) en een gemiddelde snelheid van ongeveer 130 mph (210 km/u). Dit alles moet de prijs van 330 miljoen dollar verantwoorden. Interesse?

Nog geen reacties

    • @towi1989: Met Helium neem ik aan, en wat moderne technology 🙂

      Ik vind dit wel een leuk dingetje. Heb geen 330M, nog geen 330K maar waarom zo groot?

      Waarom geen kleinere versie van een half voetbal veld voor de familie en wat bedienden? Kost minder, valt minder op en is een grotere markt voor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *