Handibot, een timmerman in een doosje [video]

Timmerman in een doosje
Toen Gepetto een jongetje uit hout sneed, hoopte hij een handig hulpje in de werkplaats te hebben. Nu is de techniek eindelijk zo ver dat we de oude baas dit hadden kunnen geven, zonder alle nare “ik wil een echt jongetje zijn en doe alles om dat te bereiken”-bijwerkingen van zijn plan.

Ontmoet de Handibot. Dit blauwe gevaarte moet je zien als een soort CNC-machine, maar dan verplaatsbaar en voor hout. Je hangt dit apparaat aan de computer, geeft ‘m een 3D-patroon, en zet ‘m dan op het werkoppervlak. Vervolgens zal hij het voorgeprogrammeerde figuurtje uitzagen/frezen, en kan jij tevreden toekijken hoe machines iets beter en sneller doen dan je ooit zal kunnen.

Ook kan je het apparaat bedienen via een app op je telefoon (want tegenwoordig kan alles met apps bedient worden), waarbij je uit allerlei patronen kan kiezen en deze naar het ding toe sturen. Uitbreidingen hierop zijn ook te downloaden van het internet, waardoor je dus eigenlijk kan zeggen dat je DLC hebt in je werkplaats.

Gezien de functies valt de prijs nog mee. Op dit moment is het nog een concept op Kickstarter, maar voor een pledge van 2700 Amerikaanse dollar, of €2075, kan er eentje van jou zijn zodra ze in productie gaan.

Video van de timmerman in een doosje in actie:
[gv data=”gTxZEnj5rls”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *