Handig: Asus stopt draadloze telefoonlader in monitorvoet

Asus monitor met draadloze smartphone lader
Kijk, da’s nou handig!

Asus komt met een nieuwe monitor in de Designo-reeks. Bijzondere aan deze 27″-monitor is dat hij is voorzien van een draadloze smartphone lader in de monitorvoet. Deze werkt volgens de Qi-standaard en kan dus nagenoeg iedere telefoon opladen die draadloos laden ondersteunt.

Erg praktisch, want hoe vaak ligt jouw telefoon niet gewoon naast je op het bureau wanneer je achter de computer zit. Het wordt de hoogste tijd dat die bekende telefoontjesbouwer uit Cupertino draadloos laden gaat ondersteunen. En nee, dan hebben we het dus niet over Wave functie die in iOS 8 zou zijn geïntroduceerd waarmee je je iPhone in de magneton razendsnel kunt opladen.

De monitor heeft verder een strak frameless design en beschikt over een 4K AH-IPS-paneel met 100% sRGB-dekking. De audio specialisten van Bang & Olufsen verzorgde een tweetal 3 watt speakertjes. Wanneer de monitor te koop zal zijn en wat hij gaat kosten is helaas nog niet bekend.

4 reacties

    • @frietjemet: Apparata zou apparata niet zijn als ze niet in zo veel mogelijk artikelen over apple schrijven.
      Wat betreft het scherm, slimme zet, ik gok dat dit scherm best populair zou kunnen worden. Asus doet het de laatste tijd byzonder goed in het high end beeldschermen segment.

    • @frietjemet: Blijf onze berichten met een kritische blik lezen. We zouden niet anders willen. Je hoeft geen Apple fan te zijn, maar als we het over smartphones (en smartphone features) hebben, dan kun je niet om Apple heen. Net zoals je niet om Android heen kunt. De reden dat ik Apple expliciet in het verhaal benoem, is vooral omdat ik het jammer vind dat de iPhone deze feature nog steeds niet heeft, en daarmee dus achterloopt bij de concurrentie die deze feature al een poosje aanbiedt. Dit pleit dus nadrukkelijk niet voor Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *