Handig: deze app verwijdert mensen op je foto!

Handig: deze app verwijdert mensen op je foto
En zo komt de perfecte foto toch in beeld.

Probeer jij maar eens op een toeristische attractie een leuke foto te maken. De kans is zeer groot dat er ongewenst andere mensen op je foto staan. Het maakt het plaatje fotoboek-onwaardig, want je wil immers geen vreemde mensen tussen je vakantiefoto hebben. Balen zeg.

Gelukkig hebben we daar moderne technologie voor. De nieuwe app Bye Bye Camera is wat dat betreft geniaal. Het is een kunstproject van Do Something Good. De applicatie verwijdert door middel van AI andere personen op je foto.

Het idee achter de makers is dat je gaat nadenken hoe het zal zijn als er geen of minder mensen zouden zijn. Een toeristische attractie opeens zonder mensen zien oogt wat spookachtig. Een leeg Times Square in New York City bijvoorbeeld.

Aangezien software de mensen wegpoetst zal het geen kwalitatieve superfoto worden. Daar moet je dus wel rekening mee houden. Voor de makers is dat voldoende. Ze willen immers een gevoel meegeven en dat is met Bye Bye Camera geslaagd. De app is verkrijgbaar op iOS voor 2,99 dollar.

Lees ook: camera in het display van een smartphone

https://gph.is/g/Z7nyJed

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *